İngiliz kraliyet ailesinden Instagram yasağını sonlandıran adım

12 Mart 2018 20:45

Kraliçe II. Elizabeth ve İngiliz kraliyet ailesi şimdiye kadar özellikle sosyal medyadan uzak durmayı tercih etmişti. Açılan hesaplar tüm aile üyelerine dair gelişmeleri kapsıyor ve resmi bir kaynak olarak kullanılıyordu. Aile fertlerinin kendi sosyal medya hesaplarını açmaları ise yasaktı. Bu durum Prenses Eugenie’in attığı adımla değişecek gibi görünüyor.

Kraliyet ailesinin Instagram yasağı yazılı bir kural olmamakla birlikte uzunca bir süredir uygulanıyordu. Şimdiye kadar Windsor ailesininin hiçbir üyesi kendi isimleriyle hesap açamamıştı. Hatta bu uygulamaya Prens Harry ile nişanlanan Meghan Markle da uymak zorunda kalmıştı. Bu sebeple Instagram hesabını ve adına açılan internet sitesini kapatmak durumunda kalmıştı. Prenses Eugenie ise geleneği bozmak için ilk adımı attı.

Kurallar gevşetiliyor

Kısa bir süre önce Jack Brooksbank ile nişanlanan prenses ilk gönderisini 8 Mart Kadınlar Günü’nde paylaştı. Bir zamanlar kendisinin de mücadele ettiği skolyoz hastalığına dikkat çekmeyi tercih etti. Bel kemiğini yana doğru kıvrımlı olmasından kaynaklanan bu rahatsızlığın tedavi edilmesi için sabırlı olmak ve sürekliliği sağlamak gerekiyor. Prenses Eugenie’in paylaştığı video da onun kişisel deneyimine yer veriyor. Fakat onun paylaşımları sadece sosyal sorumluluk projeleriyle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Prenses nişan gününden fotoğrafların yanı sıra çocukluğundan kareler de paylaştı. Tüm bu adımlar kraliyet ailesinin kuralları gevşetmeye hazırlandığına işaret ediyor. Prenses Eugenie’in ardından kişisel hesabını açacak ikinci kişinin kim olacağı ise büyük merak konusu.

Paylaş