İnsan taşıyabilen drone’dan “hayran bırakan” uçuş videosu [İzle]

06 Şubat 2018 17:30

İlk olarak CES 2016 fuarı kapsamında görücüye çıkartılan insan taşıma kapasitesine sahip drone modeli Ehang 184, yeni bir video ile gündeme geldi. Uzun süredir geliştirilen drone, son kullanıma oldukça hazır görünüyor.

Çin merkezli drone üreticisi Ehang tarafından hazırlanan bu drone, pilotsuz yolcu taşımacılığı amacıyla geliştiriliyor. Günün birinde toplu taşıma sistemlerinin bir parçası olabileceğine inanılan Ehang 184, gösterilen test uçuşunda görüldüğü kadarıyla buna oldukça yakın duruyor. Bu test sırasında insanlı olarak havalanan hava aracı, bundan önce de birçok teste girmiş. Şirketin CEO’su dahil 40 farklı kişiyle teste çıktığı belirtilen drone, toplamda ise 1.000’den fazla uçuş testine girmiş. İnsanlı testlerden sorunsuz ayrılması genel kullanımı için büyük önem arz eden araç, birçok hava durumunda da denenmiş. Son kullanıma çıkmadan önce tüm senaryolara sokulan Ehang 184, hepsinden güzel sonuçlarla ayrılmış. Bünyesinde sekiz pervaneye güç veren sekiz adet elektrik motoru taşıyan araç, maksimum 106W / 142 hp güç verebiliyor. 14.4 kWh batarya birimiyle 23 dakika boyunca havada kalabilen araç, 130 km/s hıza çıkış yapabiliyor. Toplam 230 kg yük taşıyabilen araç, otonom olarak uçabiliyor. Evet içerisine binen kişiyi pilotsuz olarak belirlenen noktaya götürebilen araç, bu alandaki en iyi çözümler arasında bulunuyor.

Ehang 184 geleceğin ulaşım aracı

Boyutları ver kararlılığıyla büyük beğeni toplayan drone’un ticari kullanım hakkında henüz bir bilgimiz bulunmuyor. Daha önce birçok şirketten büyük siparişler alan Ehang, ilk olarak Dubai’de uçuşa başlayacak deniyor.

Paylaş