Instagram kullanıcılarının sinirlerini bozacak yeni özellik

19 Temmuz 2018 17:00

Facebook, Instagram kullanıcılarının pek de hoşuna gitmeyecek yeni bir özelliği test ediyor. Instagram’daki kişileriniz Messenger’a gelsin ister miydiniz?

Platformlar arası iletişimi sıkılaştırmak isteyen Facebook, Instagram ve Messenger arasında yeni bir bağ oluşturmaya hazırlanıyor. Yeni test edilmeye başlanan bu özellik, Instagram hesabınızdaki kişileri Messenger hesabınıza taşıyor. Tıpkı telefonunuzda yer alan rehberden eşitleme yapabildiği gibi. Özellik ise ilk bakışta pek de üzerine düşünülmüş gibi görünmüyor. Seçimi yaptığınızda fotoğraf paylaşım uygulamasındaki hesabınıza bağlanan Facebook, kişileri otomatik olarak Messenger’a kopyalıyor. Bildiğiniz gibi sosyal medya devinin mesajlaşma uygulaması kendi içinde ekleme yapabiliyor. Yani sosyal medya hesabınızda olmasa da söz konusu kişiyi Messenger’a ekleyebiliyorsunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram’ı bağla

Özelliğin ise platformda yer aldığı haliyle, tüm arkadaşlarınızı Messenger’a ekleyeceğine dair tam bir açıklama yapmadığı görünüyor. Hesabı Bağla seçeneği ile beraber otomatik olarak fotoğraf paylaşım uygulamanızdaki arkadaşlarınıza ekleme talebi gönderiliyor. Özelliğe sahip bazı kullanıcılar ise özelliğin amacı tam olarak belli olmadığı için bu bağlantı işi sonucu panik havasına bürünmüş durumda.

Kullanıcıların tepkiyle karşılaşmasının bir diğer sebebi ise iki platformun tamamen farklı amaçlarla kullanılıyor olması. Fotoğraf paylaşım uygulamasında takip ettiğiniz biriyle sürekli bir “görüşme” halinde olmak istemeyebilirsiniz örneğin. Aynı şekilde sadece işlerini takip ettiğiniz ya da hiç tanımadığınız birinden Messenger ekleme talebi almak istemeyebilirsiniz. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman geleceği bilinmiyor, ancak Amerika ve Avrupa’da aktif olarak test edildiği kaydediliyor.

Paylaş