Instagram reşit olmayanlara gönderilen mesajlardaki çıplak fotoğrafları bulanıklaştıracak

11 Nisan 2024 15:06

Instagram yakında reşit olmayanlara gönderilen mesajlardaki çıplak fotoğrafları otomatik olarak bulanıklaştıracak.

Instagram önümüzdeki günlerde küresel olarak bir adım atarak, 18 yaşın altında olan yani reşit olmayanlara gönderilen mesajlardaki çıplak fotoğrafları otomatik olarak algılayacak ve bulanıklaştırarak gizleyecek. Bu özelliği yerleşik olarak açık hale getirecek platform, bu sayede çocukların bir anda çıplak fotoğraflar ile karşı karşıya kalmasını önleyecek. Instagram için bu aralar çok sayıda özellik gündeme geliyor. Örneğin Alessandro Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram kanallarında yakında fotoğraf yarışmaları düzenlenebilecek. Önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak bu yarışmalara takipçiler, kendi çektikleri fotoğraflar ile katılacak, kazananı yarışmayı başlatan kişi belirleyecek. Bir ödül ya da ödüllerin de olacağı bu altyapı, yüksek ihtimalle kısa sürede çok popüler olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Paluzzi tarafından daha önce bulunduğu kadarıyla “Blend” isimli bir geliştirme aşamasındaki yeni imkan, direkt olarak iki kişi arasında özel olacak ve kişilerin birbirleriyle paylaştıkları Reels’ler ve diğer Reels beğenilerine bakarak, “Siz büyük ihtimalle bunları da beğenirsiniz” tarzında tavsiye Reels’ler gözler önüne serecek. Davet etme temelli çalışacak gibi görünen özelliğin ne zaman çıkacağı henüz belli değil ancak altyapı özellikle çiftlerin ve çok yakın arkadaşların hoşuna gidecek gibi görünüyor.

Yine Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram şu an aktif olarak geçmişe dönük paylaşım yapma imkanı üzerinde de çalışıyor. Tam olarak kime hitap ettiği ya da net amacı anlaşılamayan bu özellik sayede kişiler, geçmiş bir tarihte paylaşılmış gibi yeni gönderiler atabilecek. Çoğu kişinin anlam veremediği bu özellik, bazılarına göre kişisel profilleri yeniden organize etme ya da düzenleme sürecinde fayda sağlayabilir.

Instagram haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş