Instagram tarafından test edilen dikkat çeken yeni altyapı

12 Aralık 2018 19:45

Sosyal medyanın en büyük platformlarından Instagram, yeni bir altyapının hazırlığını yapıyor. Platformun büyüklerine özel imkanlar ve araçlar geliyor.

Facebook’un sahibi olduğu Instagram, kullanıcı kitlesini büyütmeye devam ediyor. Şu an alanın en popüleri olan platform, ünlülere ve büyük hesap sahiplerine yeni imkanlar sunmanın planlarını yapıyor. Creator Accounts yani İçerik Üretici Hesapları odağında sunulacak bu yeni imkanlar, büyük hesapların yönetimini kolaylaştıracak deniyor. Şimdilik küçük bir grup üzerinde test edilen bu özellikler, hesap sahiplerine çok ayrıntılı veriler sunuyor. Bu altyapıda takip edenler, takipten çıkanlar ve günlük / haftalık takipçi sayısı gibi verilerin kolaylıkla alınabileceği belirtiliyor. Süreçte direkt mesaj iletişimiyle alakalı da seçenekler sunuluyor. İşletmelere de açılacağı tahmin edilen bu altyapı, ilerleyen dönemde daha da detaylı hale gelecek gibi görünüyor. Özelliğin 2019 yılında daha büyük kitlelere yayılması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram, kısa süre önce de Hikayeler özelliği için bir yenilik yaptı

Yeni hikayeler özelliği sayesinde artık kişiler sadece belirli arkadaşlarının görebileceğini Hikayeler paylaşabiliyor. “Yakın Arkadaşlar” adı verilen bu özellik, büyük beğeni topluyor. Biliyorsunuz bazı Hikayelerin örneğin yakın aile bireyleri ya da iş arkadaşları tarafından görünmesi uygun olmuyor. Eklenen bu yeni özellik işte tam da bu yeni dünya sorununu çözüyor. Herkes için aktif edilen denilen özellik, profil sayfasının sağ üstteki menüsünden özelleştirilebiliyor. Burada hikayenin gideceği kişiler rahatlıkla belirlenebiliyor, listeler oluşturulabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Dün tanıtılan OnePlus 6T

Paylaş