Instagram’da daha fazla beğeni almak için hangi saatlerde paylaşım yapılmalı?

11 Ocak 2018 11:00

Söz konusu Instagram olunca, daha fazla beğeni almak için internette onlarca ipucu kol geziyor. Fotoğraf düzenleme taktiklerinden fotoğraf yayınlama sıklığına kadar fikirler yer alıyor. Peki ama bu fotoğrafları hangi saatte yayınlamalı?

Instagram yeni haber kaynağı sıralamasına geçmeden önce, tıpkı Twitter gibi her gün en son yayınlanan fotoğrafları haber kaynağına düşürüyordu. Böylece fotoğraflarınız başka kullanıcıların haber kaynağıda daha homojen dağılıyordu. Şimdi ise işler öyle değil. Ortada tamamen karmaşık bir haber kaynağı bulunuyor. Üstelik platform size herkesin paylaşımını göstermek zorunda da değil. Özellikle “şirketleşen” hesapların reklama bütçe ayırmasını sağlayan bu durumda kullanıcılara fotoğrafları ulaştırmak zor olabiliyor.

Bir de işin etiket boyutu var. Fotoğrafla alakalı onlarca etiket, gönderinizin daha çok kullanıcı tarafından görülmesini sağlayabiliyor. Son gelen etiket takibi özelliğiyle keşfedilme şansı da artıyor. Ancak Instagram’da başarılı olmak için stratejik oynamak şart. Latergramme şirketi de bu stratejinizi geliştirebilmeniz için 61 bin gönderiyi inceleyip o çok merak edilen soruyu cevaplıyor: Hangi saatte fotoğraf koymalıyım?

Instagram’da saat kaçta paylaşım yapılmalı?

Firmanın incelemesine göre tüm hafta boyunca iki saat öne çıkmış. Fotoğraf paylaşım uygulamasında paylaşım yapmak için en ideal saatlerin 02:00 ve 17:00 olduğu belirtiliyor. 17:00’ın sebebi biraz daha anlaşılabilir, mesai bitimine yakın ya da mesai sonrası telefona sarılanlardan okul çıkışı Instagrama koşanlara kadar sayısız kullanıcı var. Ancak gece yarısı 2’deki paylaşımların daha çok beğeni alması ilgi çekici. Bu durum da şu şekilde açıklanıyor; o saatte gönderi paylaşan insan sayısı çok az olduğu için çevrim içi olan kullanıcıların etkileşimleri gönderide toplanabiliyor. Yani sürekli atılan gönderiler arasında sizinki kaybolmuyor. Şirket ayrıca haftalara göre paylaşım saatlerini de yazmış. Haberin devamında bulabilirsiniz. Tabii siz yine de hedef kitlenizin uygulamayı kullanma alışkanlıklarını da hesaba katmayı unutmayın.

Pazartesi – 19:00 ve 22:00
Salı – 03:00 ve 22:00
Çarşamba – 17:00
Perşembe – 07:00 ve 23:00
Cuma – 01:00 ve 20:00
Cumartesi – 00:00 ve 02:00
Pazar – 17:00

Paylaş