iPhone 13 Pro ekran performansında çıtayı yükseltiyor

10 Kasım 2020 17:45

iPhone 12 ailesini satışa sunan Apple, iPhone 13 ailesiyle ilgili çalışmalarına başladı. Önümüzdeki yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulması beklenen iPhone 13 Pro modeliyle ilgili yeni bir detay çıktı.

Kore internet sayfası The Elec‘in haberine göre, önümüzdeki yılki iPhone modellerinin en az iki modeli düşük güçlü LPTO arka plan teknolojisine destek verecek. iPhone 13 ailesinde kullanılacak OLED ekranların LG Display tarafından üretileceği belirtiliyor. LG Display’in OLED ekran konusundaki üretimini önümüzdeki yıl artırarak Apple’a destek vereceği söyleniyor. LTPO teknolojisinin ekranda tek tek pikselleri açıp kapatmaktan sorumlu olduğu ve gücü daha verimli kullanan bir arka panel teknolojisi olduğu belirtiliyor. Bu teknoloji sayesinde daha uzun pil ömürlü iPhone modellerini görme ihtimali bulunuyor. Apple Watch Series 5 ve Series 6 modellerinde de kullanılan bu teknoloji her zaman açık ekran teknolojisine imkan tanıyor. Yeni Pro modellerinde 120 Hz ekranı da görme ihtimalimiz var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 13 Pro ne zaman tanıtılacak?

iPhone 13 ailesi kamera konusunda önemli geliştirmelerle gelmesi bekleniyor. Ming-Chi Kuo’ya göre Pro’lardaki ultra geniş açı kamera F1.8 diyafram değerine sahip olacak ve 6 elementli lens yapısını kullanacak. iPhone 12’lerde 5 elementli F2.4 ultra geniş açı kameralar yer aldığını hatırlatmakta yarar var. Ayrıca iPhone 13 Pro’ların ultra geniş açıda otomatik netleme sunacağı da ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor. Yeni modellerin önümüzdeki yılın eylül ayında tanıtılması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Son dönemde çıkan en özel hiper otomobil

Haberde kullanılan görsel iPhone 12 Pro’ya aittir

Paylaş