iPhone 13 serisi için ufalan çentiği gösteren yeni görsel

14 Nisan 2021 13:30

Apple bugün iPhone haberleriyle gündemden düşmüyor. Bu sefer iPhone 13 serisi için ufalan çentiği gösteren yeni görsel karşımızda yer alıyor.

Teknoloji devi Apple, söylendiği kadarıyla çentiği ancak 2023 yılında ortadan kaldıracak. Bu, TrueDepth kamera sistemi ekran altına alınarak yapılacak.

Ancak 2021 modellerinde de çentiğe bir dokunuş atılacak. Telefonların üst kısımda bir yerleşim değişikliği yapan Apple, iPhone 13 serisini iPhone 12’lerden daha ufak bir çentikle satışa sunacak.

Aşağıda gördüğünüz yeni görsel işte tam da bu yeni çentiği gözler önüne seriyor. Aşırı fark olmasa da çentiğin ufalması olumlu karşılanıyor. Daha ufak çentik daha fazla ekran alanı anlamına geliyor.

Bu arada Apple’ın 2022’de gelecek iPhone 14 modelleriyle ekran delikli tasarımı kullanması da olası. Bunun sadece belirli modeller için olacağı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 13 serisiyle ekran konusunda da büyük bir adım atılıyor

Serinin 13 Pro ve 13 Pro Max modelleri artık kesin olarak LTPO temelli 120 Hz OLED ekranlar yer alıyor.

Apple sonunda 120 Hz’e çıkış yapıyor ve bu şimdiden oldukça sevindiriyor. Telefonlarda 120 Hz’in dinamik olarak çalışacağı tahmin ediliyor.

Yani enerji tasarrufu için ekran sürekli olarak 120 Hz yenileme ile çalışmayacak. Bu konuda Apple’ın kişilere seçme şansı sunup sunmayacağı ise halen bilinmiyor.

Bazı Android telefonlarda bu özellik yer alıyor. Kişiler isterlerse telefonlarını sürekli olarak 120 Hz seviyesinde çalıştırabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi telefonlarını böyle detaylı şekilde test ediyor

Paylaş