iPhone 15 ailesi için sunumda gizli kalan ince detaylar

13 Eylül 2023 09:30

Dün gece tanıtılan dört modelli iPhone 15 ailesi için çok sayıda ufak ancak önemli detaylar ortaya çıkarılmış durumda.

Tüm detaylarına burada yer verdiğimiz iPhone 15 ailesi için sunumda gizli kalan detaylar oldu. Bu detayların hemen hepsini liste haline getirdik:

-15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde 8 GB RAM bulunuyor. 15 ve 15 Plus ise 6 GB RAM‘e sahip.
-15 ve 15 Plus yine 60 Hz ekranlar üzerine kuruluyor. 15 Pro ve 15 Pro Max’te ise 120 Hz ProMotion ekranlara yer veriliyor.

-Telefonların USB-C portu ile Apple Watch ve AirPods’lar şarj edilebilecek (Uygun kablo şart).
-15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde Thread “mesh” ağ protokolüne destek veriliyor.
-15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde yüksek hız sunan Wi-Fi 6E desteği bulunuyor.
-Uydu Üzerinden Yol Yardımı alma özelliği iPhone 15’ler yanında iPhone 14’lere de geliyor.
-15 Pro Max ile 5x optik zoom yanında 25x kayıplı dijital zoom sunuluyor.
-iPhone 15 ailesi ABD dışında fiziksel SIM yuvası ile satılmaya devam edilecek. Telefonlarda eSIM desteği ise elbette bulunuyor.
-iPhone 15’ler iddia edildiği gibi gövde rengine uygun örgülü USB-C kablosu ile gelmiyor. Sadece beyaz renk sunuluyor.
-iPhone 15’lerin USB-C portu, Lightning seviyesi aktarım hızı sunuyor. 15 Pro ve 15 Pro Max ise 10 Gbps seviyesinde USB 3 temelli aktarım getiriyor.
-Titanyum iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan 19 gram kadar daha hafif.
-15 Pro ve 15 Pro Max’e özel yeni eylem butonu ile sunumda gösterilenden çok daha fazla işlem yapılabiliyor.
-iPhone 15’ler, kağıt üzerinde iPhone 14’ler ile aynı pil ömrünü sunuyor. Yani 15 Pro ve 15 Pro Max, A17 Pro işlemci ile performansı artırırken kullanım süresi kaybetmiyor.
-Apple, telefonlar için 619 TL‘lik USB-C kablolu EarPods kulaklık ve yeni USB-C kablolar satışa sundu. Ayrıca 985 TL’lik bir USB-C – Lightning adaptörü de satışa sunuldu.
-Yeni telefonlar Qi temelinde yine 7.5W kablosuz şarj desteğine sahip. MagSafe de halen 15W kablosuz şarj sunuyor.
-Ek bilgi olarak yeni Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de tam 64 GB dahil depolama yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15 Pro ve 15 Pro Max hakkında, “Bugüne kadar geliştirdiğimiz en Pro seri ile karşınızdayız: teknoloji harikası titanyum tasarım, yepyeni iş akışlarıyla oyunun kurallarını değiştiren şimdiye kadarki en iyi iPhone kamera sistemi ve iPhone’da görülmemiş oyunlar ve performansla yeni bir çağ başlatan A17 Pro çip.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple’ın en iyi tasarımını ve sektörde birer ilk olan inovasyonları içeren iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, kullanıcılarımızın günlük deneyimlerini zenginleştirirken yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına da yardımcı oluyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15 ve 15 Plus hakkında, “iPhone 15 ve iPhone 15 Plus yaratıcılığın önünü açan heyecan verici kamera yenilikleri, kullanışlı Dynamic Island ve kanıtlanmış güçlü performans sunan A16 Bionic çiple büyük bir ilerlemeye imza atıyor.” diyen Apple’ın Global iPhone Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaiann Drance sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl ayrıca, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için yeni 24 MP varsayılan seçeneğine ve yeni 2 kat Telefoto seçeneğine sahip 48 MP Ana kamera ve yeni nesil portrelerle bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücünü sonuna kadar zorluyor.”

iPhone 15 ailesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş