iPhone 8 en net haliyle kendini gösterdi [Video]

24 Mayıs 2017 15:00

iPhone’un 10. yılında çıkacak olması nedeniyle bu yıl ayrı bir heyecanla beklenen iPhone 8’in tasarımı neredeyse kesinleşti diyebiliriz. Daha önce birçok görseli internet ortamına sızan iPhone 8’in yayınlanan videosunda cihazın tasarımına detaylı bir şekilde göz atma fırsatı yakalıyoruz. 

Daha önce de iPhone 8’le ilgili görseller sızdıran Benjamin Geskin, Twitter üzerinden iPhone 8 maketinin videosunu paylaştı. Söz konusu videoda cihazın arka ve ön yüzünü görebiliyoruz. Daha önceki sızıntılarda gördüğümüzle aynı olan cihazın arka kısmında dikey olarak konumlandırılmış arka kamera yer alıyor. Arka tarafta herhangi bir parmak izi okuyucunun yer almıyor oluşu parmak izi okuyucunun ekran üzerine konumlandırılma ihtimalini güçlendiriyor. Tıpkı iPhone 4 gibi hem ön hem de arka yüzeyince cam malzemenin kullanıldığı cihazın mevcut iPhone modellerinden daha kalın bir yapıda olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Daha önce iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın şu an piyasada bulunan iPhone’lara göre daha kalın olabileceği söylenmiş ancak iPhone 8 ile ilgili böyle bir iddia ortaya atılmamıştı. Fakat video doğruysa kalınlığın az da olsa arttığını söyleyebiliriz.

Ön tarafta çerçevesiz ekranın yer aldığı telefonun sol tarafında ses açma kapama tuşları bulunuyor. Sağda ise güç tuşu yer alıyor. Tuş düzeninde herhangi bir değişikliğe gidilmeyen cihazın alt kısmı maalesef görünmüyor. Fakat alt kısımda ciddi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. İlgili videoya hemen yukarıdan göz atabilirsiniz.

Paylaş