iPhone XR modelinin gövde sağlamlığını gösteren yeni düşme testi [Video]

29 Ekim 2018 20:30

Teknoloji devi Apple‘ın yeni akıllı telefonu iPhone XR için düşme testleri devam ediyor. Bu seferki test sürece bilimsel yaklaşan SquareTrade‘den geliyor.

Apple iPhone XR, geçtiğimiz günlerde EverythingApplePro tarafından yapılan ve sonucuyla şaşırtan bir düşme testiyle gündeme geldi. Test kapsamında iPhone 8 karşısına çıkartılan model, gerçekten çok iyi bir sonuç ortaya koymuş ve iPhone 8’in ön ve arka camı kırılırken, iPhone XR herhangi bir kırılma olmadan sağ kalmayı başarmıştı. Dediğimiz gibi sürece bilimsel olarak yaklaşan SquareTrade ise modelin en az iPhone Xs ve iPhone Xs Max kadar kırılgan olduğunu ortaya koydu. Yapılan denemelerde telefonun hem ön hem de arka camının Xs ailesi gibi kolaylıkla kırıldığı görüldü. Ön yüzün yere denk geldiği düşme testinde ekranı kullanılmaz hale gelen telefon, kesinlikle kılıfla kullanılması gereken modeller arasında yer alıyor. Ancak ilginç olarak halen model için sunulmuş resmi bir kılıf bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple iPhone XR büyük kitlelere hitap ediyor

Türkiye’de ne zaman tanıtılacağı bilinmeyen model, 750 dolar fiyat etiketiyle oldukça dikkat çekiyor. 999 dolar ve 1.099 dolara satılan iPhone Xs ve Xs Max’e oranla daha ucuz olan telefon, artık biliyorsunuz OLED yerine oldukça kaliteli bir LCD ekran üzerine kuruluyor. Bu sayede daha ucuza üretilen ve satılan model, arkasında tek bir kamera taşıyor. Gücünü 7 nm A12 Bionic işlemciden alan telefon, 3 GB RAM ile geliyor.

Paylaş