iPhone Xs ve Samsung Note 9’un yüz tanıma sistemi karşı karşıya [Video]

24 Eylül 2018 20:00

Son zamanların en çok konuşulan telefonları arasında yer alan iPhone Xs ile alakalı videoların arkası kesilmiyor. Apple’ın bu yeni modeli şimdi de Samsung Note 9 ile karşı karşıya geliyor. Fakat bu mücadele sadece yüz tanıma teknolojisine odaklanıyor.

Akıllı telefon kullanıcılarının özen göstermesi gereken noktalardan biri cihazın ne kadar güvenli olduğu. Artık parmak izi okuyucuların yerini yüz tanıma sistemi alırken, hangi markanın öne çıktığına dikkat etmek gerekiyor. Mrwhosetheboss hazırladığı video ile iPhone Xs ve Samsung Note 9’un yüz tanıma sistemini karşılaştırıyor. Apple ve Samsung’un bu noktada farklı teknolojiler kullandığını biliyoruz. Peki hangisi daha güvenli? Hangisi daha hızlı?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Videoda önce telefonların yüzü algılama açısı hesaplanıyor. Note 9’a 30 derecelik açıyla bakmak kilidi açmak için yeterli oluyor. iPhone Xs’de ise bu açı 45 dereceye çıkıyor. Bu da kullanıcının işini kolaylaşıyor. Bunun ardından iki telefonu da fotoğrafla kandırmanın mümkün olmadığı kanıtlanıyor. Sonrasında her iki telefonun kilidini az ışıklı ve ışıksız ortamda açmayı deniyor. Bu noktada Note 9 zorlanmaya başlıyor. iPhone Xs ise düşük ışık veya karanlık fark etmeksizin yüzü algılamayı başarıyor. Bu da onu bir adım öne çıkartıyor diyebiliriz. Bahsettiğimiz bu karşılaştırma videosunu haberimizin girişinde bulabilirsiniz.

Paylaş