Jeep Avenger; “Yılın Otomobili” seçilen modelin 4×4 versiyonu için tarih verildi

16 Ocak 2023 10:00

Aldığı ödülle birlikte markasının yüzünü güldüren Jeep Avenger için merakla beklenen 4×4 versiyon için resmi kanallardan onay geldi.

Jeep’in ilk elektrikli modeli olarak yollara çıkan Avenger, 2023’te Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü kazanarak dikkatleri ekstra üzerine çekmeyi başardı. Siparişe açıldığı kısa dönemde Avrupa merkezli olarak 7.000 adedi aşan talep alarak markanın da yüzünü güldüren ürün gamı, Alfa Romeo cephesinde Tonale’nin yakaladığı ivmeyi Jeep’e getirme yolunda ilerliyor. Bu yıl içerisinde Türkiye pazarında da satışa sunulmasını beklediğimiz Jeep Avenger, elektriklinin dışında benzinli olarak da sunulacak olması sebebiyle erişim kitlesini yüksek tutuyor. Şimdilik tüm bu motor dinamiklerinde sadece 4×2 olarak tercih edilebilecek ürün gamındaki 4×4 bilinmezliği de kısa süre önce sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jeep Avenger 4×4 için hedef 2024

Süreçle ilgili Brüksel Otomobil Fuarı kapsamında sorulara yanıt veren markanın Avrupa Sorumlusu Antonella Bruno, 4×4 üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bu çalışmaların kısa süre içerisinde sonuçlanacağını vurgulayan Bruno; “Avenger, 4×2 versiyonuyla birlikte arazi kabiliyeti olan bir SUV. Kullanıcıların bu alandaki belli başlı beklentilerine cevap verebileceğini düşünüyoruz. Burada en az Renegade kadar bir yetenekten bahsetmek mümkün. Lakin elbette 4×4 versiyonu da kesinlikle yelpazede yer alacak. Bunun için de 2024 yılına net bir şekilde hazırlandığımızı söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avenger cephesinin 4×4 versiyonu için motor tarafında hangi seçeneğin olacağı ise şimdilik bir bulmaca niteliğinde. Saf elektrikli model üzerine şekillenme ihtimalinin de yüksek olduğu bu seçenek için, içten yanmalı motorun merkezde olduğu bir hibrit kombinasyon da karşımıza çıkarılabilir. Jeep cephesi geride bıraktığımız Paris Otomobil Fuarı’nda konsept nitelikleriyle ön gösterimini yaptığı Avenger 4×4’te herhangi bir teknik detay paylaşmaşmıştı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

4×4 konseptiyle birlikte Avenger’ın standart versiyonlarında görmediğimiz elementler kolaylıkla dikkat çekti. Arazi lastikleri, jant seti, dodikler ve tamponların tamamında arazi dokunuşları kendisini hissettiriyor. Ekstrem arazi şartlarına uyum sağlayacak olan bu dokunuşlar 200 milimetrelik yükseklik, 21 derecelik yaklaşma ve 34 derecelik uzaklaşma açısıyla destekleniyor. Jeep, bu değerleri segmentinde zirve olarak öne çıkarıyor.

İlgili video

Paylaş