Karar Türkiye’yi de ilgilendiriyor; Renault, eletrikli otomobil markasına dönüşeceği tarihi duyurdu

14 Ocak 2022 15:20

2021 içerisinde elektrik odağında dikkat çekici hamlelerle gündeme gelen Renault, ürün gamının tam dönüşümü için resmi tarihi verdi.

2021’in ilk günlerinde düzenlediği özel etkinlik kapsamında geleceğiyle ilgili çok önemli planlamalar duyuran Renault, elektrifikasyonun merkezinde olduğu bu planlamalara grup içerisindeki tüm markaları dahil etti. Kademeli olarak gerçekleştirilecek dönüşüm hamleleriyle birlikte önümüzdeki 10 yılın sonunda satışlarının yüzde 90’lık bölümünü elektrikli otomobillerden bekleyen Fransız üreticinin bu kapsamdaki öncü ismi Megane E-Tech olacak. Üretim operasyonlarından ötürü Türkiye için de her adımı önem arz eden markanın sadece elektrikli otomobil satacağı tarih de resmiyet kazandı. CEO Luca De Meo tarafından paylaşılan planlama kapsamında 2030 yılından itibaren Renault’nun hiçbir modelinde benzinli veya dizel motor seçeneğini görmeyeceğiz. İlk aşamada sadece Avrupa pazarı için uygulanacak olan bu kararın ilerleyen süreçte globale yansıdığına da şahit olacağuz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault için “2030” kararı sürpriz olmadı

Geride bıraktığımız 2021 içerisinde elektrik odağında birçok önemli adım atan Renault, bu yeni oluşumda karlılık payı ve satış adetleri yüksek araçlara yönelecek. Markanın klasik modeli 5’i elektrikli olarak orijinal hatlarıyla tekrar satışa sunma planı da bu kapsamda büyük ses getirmiş ve diğer üreticilerden de süreç içerisinde benzer projelere şahit olmuştuk. Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan açıklamalarda 2030 yılının işaret edilmiş olması da bugün gündeme gelen kararı bizim için çok da şaşırtıcı kılmıyor. Bu kararın somut şekilde hayata geçirilebilmesi için Renault’nun önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde birbiri ardını izleyen elektrikli otomobil tanıtımını gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu planlamayla birlikte Clio ve Megane üretimini Türkiye’de gerçekleştiren Fransız üreticinin yeni hamlesi merak ediliyor. Şimdilik Fransa’da üretilen elektrikli Megane için Bursa’daki tesislerde bir dönüşümün yapılıp yapılmayacağı da merak konusu. Renault öncesi Alfa Romeo’nun 2027, Opel’in 2028, Fiat’ın 2030 ve Peugeot’nun 2030 yılında birer elektrikli otomobil markasına dönüşeceği netleşmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Video

Paylaş