Karşınızda dikey olarak katlanabilen OLED telefon ekranı [Video]

13 Nisan 2019 12:00

Katlanabilir telefon modeli Samsung Galaxy Fold, biliyorsunuz yana doğru açılan bir ekran taşıyor. Ancak “kapaklı telefon” dönemini hatırlatan modeller de geliyor.

Dikey olarak katlanan ekrana sahip ilk model yeni Motorola RAZR olacak gibi görünüyor. Bu model hakkında halen birçok detay gizemini korurken, panel üretimi konusunda önemli isimlerden Sharp, karşımıza dikey olarak katlanabilen OLED telefon ekranı ile çıkıyor. Yukarıdaki videoda görebileceğiniz ekran, sergilendiği haliyle gerçekten etkileyici görünüyor. Günümüzde oldukça uzayan telefonları eski dönemdeki gibi taşınabilir hale getirecek bu ekran, arada boşluk olmadan kapanabiliyor olmasıyla dikkat çekiyor. Söylendiği kadarıyla bu OLED ekran 6,18 inç boyutunda ve 1440×3040 piksel çözünürlüğe sahip. 300 binden fazla açılıp kapanmaya dayandığı söylenen Sharp imzalı bu katlanabilir ekran, ilk olarak hangi telefonda yer alacak bilinmiyor. Detaylarına aşağıda yer verdiğimiz Samsung Galaxy Fold’dan çok daha farklı bir deneyim getirecek ekranın, katlanma yeri rakipleri kadar çok seçilmiyor. Bu da gerçekten oldukça iyi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adı geçen katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold merakla bekleniyor

Biliyorsunuz modelde 7.3 inç QXGA+ Dinamik AMOLED ve 4.6 inç HD+ Super AMOLED olmak üzere iki adet ekran yer alıyor. Snapdragon 855 işlemci üzerine kurulan telefon, performans konusunda pazarın en güçlüleri arasında yer alıyor. Bu performans sayesinde model aynı anda üç farklı uygulama çalıştırabiliyor.

Paylaş