Karşınızda eşsiz özelliklere sahip 2018 model Samsung QLED televizyon serisi

07 Mart 2018 23:15

Samsung, New York’ta gerçekleştirdiği etkinlikte yeni 2018 model QLED televizyonlarını görücüye çıkarttı. Sahip olduğu özelliklerle kısa bir süre önce inceleme fırsatını bulduğumuz Samsung QLED televizyonlardan hem daha akıllı hem de daha iyi görüntü kalitesi ve gelişmiş özelliklere vadeden televizyonlar tasarımıyla farkını ortaya koyuyor.

Özellikle siyah seviyelerinde yapılan iyileştirmelerle bir önceki seriden çok daha iyi performans sergileyen televizyonlar akıllı ev cihazlarıyla da iletişim kurabiliyor. Samsung’un akıllı telefonlarda gördüğümüz dijital asistan Bixby’nin yer aldığı revizyonlar Q9, Q8, Q7 ve Q6 modelleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Seride yer alan televizyonlar serinin bir önceki televizyonlarında olduğu gibi hem kavisli hem de düz ekran seçeceğiyle piyasada yer alacak. Q9 ve Q8 model televizyonlarda tamamen bölgesel ışık kısma (local dimming) özelliği yer alıyor. Q9 modelinde bunun daha iyi seviyede olduğu söyleniyor. Daha derin siyah tonları ve daha yüksek kontrast seviyesi sunan televizyonlardan Q9’un en iyi HDR performansına sahip olduğu ifade ediliyor. En iyi görüntü teknolojisi HDR10+’a da destek veren Samsung’un yeni televizyonları biraz önce de belirttiğimiz gibi Samsung’un SmartThings ekosistemindeki kameralarla, termostatlarla, akıllı lambalalarla ve daha bir çok cihazla bağlantı kurabiliyor.


Samsung Electronics Ses ve Görüntü Bölümü Başkanı JongHee Han konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2018 yılı televizyon serimiz, mekanlarının estetiğine dikkat eden günümüz tüketicisi için tasarlanmış en yenilikçi ve sofistike ürünlerimize ev sahipliği yapıyor. Tüketicilere televizyonlarının keyfini, evin neresinde ve nasıl çıkaracakları konusunda karar verme özgürlüğü getiren yeni TV serimizi sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Ortam Modu/ Ambient Mode

Televizyonunuzun kapalıyken oluşturduğu çirkin görüntü artık sorun olmaktan çıkıyor. 2018 model Samsung QLED TV serisinin evinizin tasarımıyla bütünleşmesini sağlayan Ortam Modu (Ambient Modu), kullanıcıların televizyonu izlemediği anlarda bile eşsiz bir deneyim sunuyor. Trafik, hava durumu ve haberler de dahil olmak üzere ekranda çok sayıda bilgiyi sunabilen Ortam Modu, televizyonu evin bilgi merkezine dönüştürerek kullanım alanını genişletiyor. Ortam Modu ayrıca, TV’nin monte edildiği duvardaki rengi veya deseni algılıyor ve dekorla uyumlu, şeffaf görünümlü ve şık bir ekran sunuyor.

Görünmez İncelikte Bağlantı

Yeni Samsung 2018 QLED TV serisinin sahip olduğu “görünmez” tek bağlantı kablosu (Invisible One Connection) güç ve veri aktarımını tek bir bağlantıda buluşturuyor. 15 metreye kadar uzunlukta sunulabilen bu kablo televizyonunuzu evinizde istediğiniz köşeye yerleştirme imkanı sunuyor.

Bixby özelliğine sahip Akıllı TV

Yeni QLED serisinin akıllı özellikleri TV kurulumu ve içeriğe ulaşma konusunda devrimsel yöntemler sunuyor. SmartThings uygulamasıyla çalışan kolay kurulum özelliği yeni TV kurulumunda harcanan süreyi büyük oranda azaltıyor. Yeni “Universal Guide” (Bütünleşik Rehber) özelliği ise sezgisel menüsü sayesinde kullanıcıların online içerik servisleri ile TV kanalları arasında hızlı dolaşım yapabilmesini sağlıyor. Samsung’un yapay zeka platformu Bixby sayesinde de kullanıcılar sesli kontrolle sevdikleri TV Showlarını hemen izlemeye başlayabiliyor veya uyumlu cihazlar için kontrol sağlayabiliyorlar.

Direct Full Array

Q9F ve Q8F QLED TV’lerde özel olarak Direkt Arka Aydınlatma (Direct Full Array-DFA) kontrast teknolojisi bulunuyor. Bu teknolojide, hassas olarak kontrol edilen LED’lerin etkileyici yapısı, ekranda görüntülenen tüm görüntülerde bozulmamış kontrast sağlıyor.

Samsung’un yeni harika QLED televizyonları çok yakında Türkiye’de

Nisan ayı içerisinde piyasaya sunulacak televizyonların satış fiyatları henüz açıklanmadı.

Paylaş