Katlanabilir telefon Huawei Mate X için önemli açıklamalar

26 Şubat 2019 17:30

Katlanabilir telefon Huawei Mate X hakkında firma yetkilisinden önemli açıklamalar geldi. Bu açıklamalardan iki önemli bilgi elde ediliyor.

Tam 2.600 dolar fiyat etiketi bulunan katlanabilir telefon Huawei Mate X, çok büyük ses getiren bir model oldu. Yeni telefonları hakkında konuşan üst düzey Huawei yöneticilerinden He Gang, modelin ne kadar katlanmaya dayandığını henüz uzun vadeli olarak test etmediklerini belirtiyor. Bildiğimiz kadarıyla Samsung Galaxy Fold içerisinde kullanılan ekran, 200 bin katlanıp açılmaya kadar dayanıyor. BOE üretimi bir esnek OLED ekran kullanan Huawei Mate X modelin bu konuda nasıl bir dayanıklılık sunacağı da merak uyandırıyor. Tam olarak yüzde 100 bitmeden kullanıcıların karşısına çıkarılan modelden, 2019’da 200 bin adet üretileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu arada He Gang uygulama tarafına da değiniyor. Telefonun uygulama tarafında sıkıntı yaşamayacağını belirten Gang, geliştiriciler tarafından gerekli ayarlar yapıldığı zaman kapalı ile açık arasında pürüzsüz bir geçişin müjdesini veriyor. Telefonun uygulama deneyimi için önemli geliştirmeler yaptıklarını belirten yönetici, kullanıcı deneyimi ve sağlamlık konusunda kendilerine çok güveniyor. Satışa çıkacak sürümde sorun olmayacağına değiniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Katlanabilir telefon Huawei Mate X teknik detayları

Huawei Mate X gücünü 7 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 980 işlemciden alıyor. Firmanın kendi geliştirdiği Balong 5000 modem birimi sayesinde 5G desteğini taşıyan model, iki parça halinde 4.500 mAh kapasitesinde pil üzerine kuruluyor. Modelde temel olarak 8 inç boyutunda tek bir esnek OLED ekran yer alıyor. Kapatıldığı zaman bu ekran önde 6,6 inç 2480×1148 piksel, arkada ise 6,38 inç 2480×829 piksel ekran alanı sunuyor. Bu açıdan şaşırtan telefon, yan tarafında Leica imzalı üçlü kamera sistemi taşıyor.

Modelin resmi tanıtım videosu

Paylaş