Kişilerin konumu ve vücut sıcaklığını algılayan yapay zekalı klima

23 Temmuz 2018 18:30

Mitsubishi Electric, üstün yapay zeka teknolojisini klimalara da taşıyor. Mitsubishi Electric’in yeni Legendera serisi klimaları; mekan analizini üçüncü boyuta taşıyan “3D i-See Sensör” isimli yapay zeka teknolojisi, yüksek enerji verimliliği, gelişmiş filtre sistemi, iddialı tasarımı ve renkleri ile dikkat çekiyor.

Yapay zeka algoritması ile kişilerin mekan içinde en çok zaman geçirdikleri yerleri algılayan Legendera klimalar, bu sayede seyrek kullanılan alanları daha az serinleterek ya da ısıtarak maksimum konfor ve minimum tüketim sağlıyor.

Legendera klimaların 3 boyutlu sensör sistemleri, ortamda kullanıcı olmadığında enerji tasarrufu için ayar sıcaklığını 1 ya da 2 derece yukarı ya da aşağı ayarlayabildiği gibi kişilerin mekan içinde yoğun olarak zaman geçirdiği yerleri tespit ederek bu doğrultuda çalışabiliyor.

Sistem öncelikle kullanıcıların yaşam alanında bulundukları bölgeleri belirli bir zaman diliminde izleyerek kişisel kullanım alışkanlıklarını tespit ediyor. Kendisini güncelleyen yapay zekası sayesinde dinamik takip ve fonksiyonellik sunan Legendera klimalar, yapay zeka tarafından değerlendirilen takip verileri ışığında iklimlendirilen havanın, öncelikle ve yoğun olarak mekan içinde kişilerin daha fazla zaman geçirdiği alanlara yönlendirilmesini sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kişiselleştirilmiş iklimlendirme imkanı

Mekan içinde doğru alana doğru yönlendirmeyi yapabilmek için tam fonksiyonel bir hava üfleme yapısına sahip olan bu yeni seri klimalar, 6 farklı motor ile kontrol edilen ve birbirinden bağımsız hareket edebilen 6 farklı kanat sistemi sayesinde yüksek konfor sunuyor.

Kişiselleştirilmiş iklimlendirmenin temeli olan bu özellik, kullanıcıların her seferinde kumandaya müdahale etmeden, kullanım alışkanlıklarına göre otomatik olarak konfora ulaşmalarına imkan tanıyor. Her kullanıcının ve mekanın farklılaşan beklentilerini otomatik olarak karşılayan sistem, kullanıcıların klima kullanımı sırasında farkında olmadan neden olduğu bazı konforsuz durumları da minimuma indiriyor. Ayrıca, gereksiz kullanımdan kaynaklanan enerji tüketimini önlemeye yardımcı oluyor.

Paylaş