“Kızgın sivrisinek” açık artırmayla satışa çıkıyor; gücünü Mazda Rotary motorundan alan FIAT 600 ile tanışın

11 Haziran 2018 13:00

Amerika’da düzenlenecek olan etkinlikte yeni sahibiyle buluşacak olan FIAT 600 projesi, iki farklı felsefeyi bir araya getiriyor.

Mazda’nın kendiyle özdeşleşen motor teknolojisi konumunda olan Rotary (Wankel), artısıyla eksisiyle bugün kendine has bir hayran kitlesi yaratmayı başarmış durumda. Markadan gelen resmi açıklamayla birlikte gelecekte sunulacak hibrit versiyonlarda menzil artırıcı olarak görev yapılmak üzere tekrar hayata döndürülecek olan bu özgün motor, modifikasyon projelerinde de karşımıza çıkabiliyor. Lakin bu sefer karşımıza çıkan örnekse, eşine pek fazla rastlanacak türden değil. FIAT tarihinin en çok üretilen modellerinden birisi olan arkadan motorlu 600 ile bir rotary motorunu bir araya getiren Angry Mosquito (Kızgın sivrisinek) bu ay içerisinde yeni sahibine kavuşmak için sahneye çıkacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İkinci kez sahneye çıkacak

1959 model yıllı FIAT 600 örneğinin kullanıldığı projede, Mazda 12A motoruna yer veriliyor. Bu motoru Weber marka karburatör ve 4 ileri değerli Volkswagen şanzımanıyla bir araya getiren geliştirme ekibi karşımıza karma bir spor otomobil dinamiği çıkartıyor. Toplamda sadece 590 kilogram ağırlığı bulunan bir otomobile 220 beygir gibi bir güç getiren bu yeni kombinasyon güç/ağırlık oranında yüksek sınıftaki performans araçlarıyla hemen hemen aynı yüzdeye sahip. 21-23 Haziran tarihleri arasında Barrett-Jackson tarafından düzenlenecek olan açık artırmada sahneye çıkacak olan bu çılgın FIAT 600’ün birkaç yıl önce 35.000 dolara yakın bir fiyatla alıcı bulduğu bilgisi de kenara not düşülmüş durumda.

Paylaş