Klasiklerde elektrik rüzgarı; Aston Martin Heritage EV

05 Aralık 2018 16:15

Geri dönüştürülebilir yapısıyla bir ilki barındıran elektrikli güç ünitesi; Aston Martin geleceğine ışık tutacak nitelikler barındırıyor.

Klasik otomobillerin elektrikli olarak dönüşüme uğraması trendi git gide adından daha sık söy ettirmeye devam ederken, bunun daha çok İngiltere merkezli olarak gerçekleşiyor olması dikkatimizden de kaçmıyor. Jaguar’ın ikonik modeli E-Type‘ı bu dönüşüme dahil etmesinin ardından kullanıcı cephesinden gelen olumlu geri dönüşlerle, projenin seri üretim adetleriyle satışa sunulacak olması pek çok kişinin dikkatini çekecek bir süreç oldu. İngiltere merkezli önemli isimlerden birisi olan Aston Martin de, benzer felsefe üzerinden genetik miraslarını elektrikle bir araya getirme konusunda önemli adımlar atıyor. Aynı zamanda tarihinin ilk tamamen elektrikli modeli Rapide E için de hazırlıklarına devam eden marka, 1970 DB6 MkII Volante merkezli olarak gerçekleştirdiği bu son dönüşümle dikkat çekme olayını fazlasıyla başaracak gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dönüşüm başlıyor

Aston Martin Works departmanı tarafından hayata geçirile projenin şimdilik herhangi bir teknik detayının verilmemiş olması merak katsayısının artmasındaki temel etmenlerden birisi. Gelişim süreci devam eden Rapide E ile benzer elektrik teknolojisine sahip olduğu söylenen proje aslında bizim de ilk başta belirttiğimiz elektrik dönüşümlerine dikkat çekme amacını taşıyor. Nitekim Marka CEO’su Andy Palmer’ın açıklamalarına baktığımızda; “Gelecek yıllarda klasik otomobil kullanımını kısıtlamakla tehdit eden pek çok farklı dinamiğin karşımıza çıkacağını söyleyebilirim. Gerçekleştirmeye hazırlandığımız İkinci Yüzyıl Planımız, sadece yeni ve gelecekteki modellerimizle kalmayıp, aynı zamanda bizim için paha biçilemez olan mirasımızı da korumak üzerine kurulu.” ifadelerine yer verdiğini görüyoruz. 2019’dan itibaren klasik modellerin elektrik dönüşüm kitleriyle benzer işlemler üzerinden dönüşüme dahil olacağı da Aston Martin cephesinin öncelikli planları arasında.

İlgili video

Aston Martin DB5 LEGO

Paylaş