Kral Toprakları hareketleniyor; Game of Thrones 8. sezon 4. bölüm fragmanı [Video]

29 Nisan 2019 10:30

Game of Thrones 8. sezon 3. bölüm herkesin merak ettiği büyük savaşla sezon ortasına noktayı koydu. Şimdi sırada tahtın sahibini belirlemek var.


UYARI!
Devam etmeden önce uyaralım; haberimizin bundan sonraki kısmı Game of Thrones 8. sezon 3. bölüm içeriğine dair spoiler içermektedir. Okuyacağınız gerçekler izleme keyfinizi kaçırabilir.


Nihayet beklediğimiz gün geldi çattı. HBO, anlata anlata bitiremediği, televizyon tarihinin en büyük ve en uzun savaşını televizyonlara taşıdı. Bu bölümle ilgili detaylı görüş ve yorumlarımızı incelemeye saklıyoruz ancak işin teknik tarafına baktığımızda HBO haklıymış. 82 dakikalık bölümün neredeyse 65 dakikasını savaşla geçirdik. Hatta bu süre daha bile fazla olabilir. Kışyarı görülmemiş vahşilikte bir savaşa ev sahipliği yaptı. Ölenler yeniden dirildi ve Night King adeta şov yaptı. Jon Snow “neredeyse” unvanını dahi değiştirecekti ama ne yazık ki bunu göremedik. Öte yandan destansı savaş beklediğimiz ölümleri ise vermedi. Ancak günün sonunda evet, televizyonun en uzun savaş sahnesini sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peki şimdi ne olacak?

Ölülerle savaşa bir nokta koyduğumuza göre artık Kışyarı’nın hayatta kalanlarını gerçek askerlerle korkutmak kolay olmayacaktır. Ne de olsa artık öleni kaldıracak bir güç yok. Ancak yine de elde avuçta kalanlarla nasıl idare edilecek merak konusu. Tabii şimdilik ne kadarlık bir ordunun kurtulmayı başardığını bilmiyoruz. Her ne kadar Game of Thrones ruhuna aykırı olarak doğru düzgün bir ölüm göremesek de 3. bölümde, iş önemsiz ve yan karakterin de yan karakterlerini öldürmeye geldi mi bölüm dur durak bilmedi. Bu savaşın tek karlı tarafı ise Cersei oldu. Hem Kuzey’e yardım etmedi ve adam sayısını korudu, hem de hiçbir tehlikeye girmeden Güney’de keyifle düşmanlarının birbirini öldürmesini bekledi. Şimdi ise sırada Targaryen kızı var onun için. Tabii jenerikte de geçen ve ejderhayı hedef alan mızrağı da unutmayalım. Cersei eminiz yeniden kullanmak için sabırsızlanıyordur.

Bölümün fragmanı çok ipucu vermese de dördüncü bölüm toparlanma, yeni strateji ve iki bölümdür göremediğimiz Kral Toprakları’ndaki gelişmeleri içerecek muhtemelen. Daha fazlasını 5. bölüme sakladıklarına inanıyoruz. Dördüncü bölüm 5 Mayıs‘ta televizyondaki yerini alacak. Fragmanı haberin üzerinden izleyebilirsiniz.

Paylaş