Lancia yeni logo tanıtımıyla dönüşüm sürecini resmen başlattı

28 Kasım 2022 21:01

“Design Day” etkinliği kapsamında yeni döneminin ilk somut adımlarını duyuran Lancia, güncellediği logosunu da ilk kez gösterdi.

2028 yılından itibaren sadece elektrikli modellerin yer alacağı bir ürün gamıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan Lancia, bu yıl içerisinde gelecek için önemli duyurular paylaşmaya devam ediyor. Bugün düzenlenen yeni etkinlikle birlikte ise markanın hazırlandığı ürün gamındaki tasarım yaklaşımından ilk resmi detayları barındırıyor. Pu+RA Zero adıyla havacılık çizgilerini akıllara getiren yaklaşıma sahip konsept projenin tanıtımını gerçekleştiren Lancia, aynı etkinlik içerisinde yeni dönemde kullanacağı logoyu da ilk kez tüm dünyayla paylaştı.

Lancia gelecek hazırlıkları içerisinde neler var?

116 yıllık macerasında 2023 itibarıyla adeta bambaşka bir evrene geçiş yapacak olan Lancia için dönüşümün ilk adımında Ypsilon’un olacağı geçtiğimiz süreçte açıklanmıştı. Bugün gösterimi gerçekleştirilen Pu+Ra Zero konseptinin karakterini de yine ilk kez kompakt modelde göreceğimiz anlamına geliyor. Projenin ön bölümüne baktığımızda, Lancia’nın simge haline gelmiş T formlu ızgara yapısına LED ışıklandırmalarla yansıtıldığını görüyoruz. Arka tarafta gördüğümüz oval formlu stoplar ise meraklılarının kolaylıkla ayırt edebileceği üzere Stratos’tan gen aktarımını getiriyor. Lancia’nın 70’lerde “Stratos Zero” adında bir konsept projesinin olduğunu düşündüğümüzde, Futura Zero projesinin bu noktaya da bir bağlantı taşıdığını düşünmeden edemiyoruz. Lancia otomobillerinin yeni dönemde taşıyacağı kokpit tasarımının ise Nisan 2023’te gösterilmesi bekleniyor. Marka burası için de tasarım ve iç mimari-mobilya gibi alanlarda önemli bir geçmişe sahip olan Cassina ile işbirliğine gidildiğinin bilgisini paylaşarak dikkat çekiyor.


2024 yılında sunacakları yeni nesil Ypsilon ile kimliğin gösterimini gerçekleştirecek olan Lancia, özellikle elektrikli versiyonları ön plana çıkartıyor. Stellantis Grubu’ndaki Peugeot e-208 ve Opel Corsa-E gibi modellerle aynı altyapıyı paylaşmasını beklediğimiz elektrikli Ypsilon için teknik tarafta bir iyileştirme farkının olup olmayacağını da önümüzdeki süreç gösterecek. Yeni Ypsilon sonrası takvimde 2026’ya işaretlenen modelin ise crossover segmentinde konumlacağını biliyoruz. Bu modelde “Aurelia” adını tekrar hayata geçirecek olan Lancia, 2028 yılında ise geri döneceği geçtiğimiz süreçte netlik kazanan Delta’yı yeni nesliyle karşımıza çıkartacak. Tüm bunlarla birlikte bir amiral gemisi model de Lancia’yı premium elektrik rekabetinde temsil edecek. İlk aşamada sadece dört büyük Avrupa pazarında modellerini sunacak olan İtalyan üreticinin zama ilerledikçe diğer pazarlara da açılımı sağlanacak.

Paylaş