Nothing Phone (2a) bizi ilk etapta kutu tasarımıyla etkilemeyi başardı. Sıradanlaşan kutu tasarımların aksine farklı bir kutu tasarımıyla gelen telefon şirketin tasarıma vermiş olduğu önemi hissettiriyor. Kutu içeriğinde yer alan USB-C kablo da şirketin genetik mirasına sahip çıkıyor ve şeffaf tasarım anlayışını benimsiyor. Biz telefonun siyah renkli modelini test etme fırsatı bulsak da cihazın beyaz renkli modeli de piyasada satılıyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi Nothing Phone (2a) tasarımıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor. Arka tasarımıyla piyasadaki akıllı telefonlardan kolayca sıyrılan telefon tasarıma önem veren kullanıcıları hedef alıyor.
Telefonun arka tarafı New York metro haritasından ilham alınarak tasarlanmış durumda. Bu konuda beğenimizi kazanan Nothing Phone (2a)’nın alametifarikası arkasında yer lan LED aydınlatma desteği. Üç adet LED şeride destek veren telefon piyasada satılan akıllı telefonlardan kolayca ayrılıyor. Nothing Phone, telefondaki bu LED aydınlatma sistemini Glyph olarak adlandırılıyor. Ayarlar üzerinden özelleştirilebilen bu özellik zil sesleri, bildirimler, zamanlayıcı, ses seviyesi, müzik ve kamera gibi fonksiyonlarla uyumlu şekilde çalışıyor. 26 bağımsız ve kontrol edilebilir bölgeye sahip Glyph arayüzü farklı kişi ve uygulamaları özel ışık desenleriyle özelleştirmeye imkan tanıyor. Ayarlar-Glyph arayüzü üzerinden çok sayıda seçenek sunuluyor. Zil sesleri seçildiğinde telefon rehberinizdeki kişilere göre farklı LED’ler tercih edebiliyorsunuz. Bildirimler sekmesi aktif hale getirildiğinde ise uygulamalardan gelen bildirimler cihazlardaki LED’lerle kolay bir şekilde görülebiliyor.
Essential sekmesi altında Hava durumu, Kişiler, Kamera, YouTube Music, Takvim ve daha bir çok uygulama yer alıyor. Yurt dışında Uber tarzı uygulamalar Glyph arayüzüyle uyumlu şekilde çalışıyor ve kullanıcılara LED ışıkla bilgilendirmede bulunabiliyor. Önümüzdeki dönemde farklı uygulamaların da Glyph arayüzüne destek vermesi kuvvetle muhtemel. LED’lerin parlaklık seviyesi de ayarlar üzerinden kolay bir şekilde değiştirilebiliyor. Glyph arayüzü aynı zamanda zamanlayıcı özelliğinde de başarılı bir şekilde çalışıyor. Zamanlayıcı özelliğini çalıştırmak için telefonu ters bir şekilde masaya koymanız yeterli. Telefonun tasarım detayına dönecek olursak cihazın gövdesinde geri dönüştürülmüş plastik malzemesi yer alıyor. Orta segment bir telefon olmasına rağmen premium bir telefon hissiyatını başarılı bir şekilde yansıtan telefonda IP54 sertifikası bulunuyor. Bu sayede su sıçramalarına ve toza karşı koruma sağlayan telefonun sol tarafında ses tuşları, sağ tarafında güç tuşu bulunuyor. Cihazın alt tarafına bakıldığında USB-C bağlantısı ve SIM kart girişi var. 3.5 mm kulaklık girişine sahip olmayan telefona kablolu kulaklıklar USB-C bağlantısı üzerinden bağlanabiliyor. Telefonda bununla birlikte stereo hoparlörler kullanılıyor. Bu hoparlörler yüksek ses seviyesi sunsa da cihazdaki hoparlörlerin daha başarılı olmasını isterdik.