Lomography’den fotoğraf tutkunlarına özel sanat lensi sistemi [Video]

04 Mayıs 2017 19:30

Lomography, Neptune Convertible adını verdiği sanat lensi sistemini tanıttı. Üç farklı değiştirilebilir lensten oluşan bir lens sistemi ve arka lens tabanına takılan lenslerle 3.5/35 mm, 2.8/50 mm ya da 4/80 mm sabit odak uzaklıkları ile çalışıyor. Farklı diyafram değerleri ve takılabilir özel diyafram plakalara sahip olan lens sistemi, fotoğrafçıların yaratıcı çekimler yapabilmesine büyük kolaylık sağlıyor.

Her Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi, en üstün kalite optikler kullanılarak elde üretiliyor. Lens sistemi 0,25 m (35 mm), 0,38 m (50 mm), 0,8m (80 mm)’da bile temiz, keskin, güçlü ve doygun renkler sunuyor. Üç grupta üç elementten oluşan lens tabanı ve dört grupta dört elementten oluşan değiştirilebilir her ön lens ile Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi, üç farklı sabit odak uzaklığında üstün bir lens kalitesine sahip. Thalassa 3.5/35 Sanat Lensi ile mimari, sokak ve şehir fotoğraflarını 35 mm ile; moda, editoryal ve günlük fotoğrafları Despina 2.8/50 veya Proteus 4/80 lensiyle çekebilirsiniz. Neptün’ün uydularından esinlenilen her sabit odak uzaklığı, mavi gezegenin adını aldığı uydusu ile olan mesafesinden esinlenilerek tasarlanmış durumda.

Hafif ve taşınabilir olması için elde üretilen Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi, küçük ve kompakt bir yapıda olduğu için her yere götürmek mümkün. Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi’ndeki tüm değiştirilebilir elementler iris diyafram sistemi ile çalışıp, kapalı diyafram değerlerinde keskin görüntüler, açık diyafram değerlerinde ise güzel ve pürüzsüz bir bokeh yaratıyor. Her temel lensin bir optimal maksimum diyafram değeri bulunuyor. Canon EF, Nikon F ya da Pentax K bayonet seçeneklerinin yanı sıra, Lomography’den alabileceğin adaptörlerle çok daha fazla makine ile uyumlu olan lens sistemi Kickstarter üzerinden fon desteği toplamaya başlamış durumda.  Üretim için gerekli fon desteğini geride bırakan lens sistemi 990 dolar yerine yüzde 45’e varan indirimle satın alınabiliyor. Lens sistemi önümüzdeki yılın mart ayında satışa sunulacak.

VİDEO
.

Paylaş