Lotus elektrikli hiper otomobil projesinde isim ve ilk teknik detaylar açıklandı [Video]

04 Temmuz 2019 15:15

Lotus tarihinde yeni bir dönüm noktası olarak kitaplara geçecek olan elektrikli otomobil projesi için çok fazla beklememiz gerekmeyecek.

Performans odaklı üreticiler arasında SUV macerasına dahil olmasını uzun bir süredir beklediğimiz Lotus cephesinde konuyla ilgili hala ciddi bir gelişme yok. Yaklaşık 1,5 yıldır süre gelen hikayede sessiz kalmayı tercih eden İngiltere merkezli markanın en yakın hamlesi ise elektrikli otomobil olacak. Goodwood Hız Festivali‘nin açılışıyla birlikte bu otomobille ilgili ilk bilgileri paylaşan resmi kaynaklar, projenin “ Evija” adıyla seri üretime taşınacağının duyurusunu gerçekleştirdi. Geliştirme sürecinde Type 130 olarak bilinen model, marka içerisinde türünün ilk örneği anlamını taşıyacak. Bununla birlikte elimizde birkaç önemli teknik detayın da olduğunu söyleyebiliriz.

Lotus Evija bu ay içerisinde sahneye çıkıyor

Lotus elektrikli otomobil projesinin hayata geçmesiyle birlikte bizleri rekabet konusunda iddialı bir isim bekliyor. Modelle ilgili gelen bilgilere baktığımızda üzerinde dört adet elektrik motoru barındıracağını ve bu motorları kombinasyonda 1.000 beygirin üzerinde güç üretecek nitelikte olduğunu görüyoruz. Karbon fiber monokok şasi mimarisi ve yüksek süratlerde açılıp kapanabilen aktif aerodinamik gövde parçaları da yine Lotus Evija için masada görünen parçalar arasında. Otomobilden toplamda 130 adet üretileceğini de notlar arasında üst sıralara yazabiliriz. İlk resmi gösterimi bu ay sonunda Londra’da düzenlenecek özel bir etkinlike yapılacak olan Lotus Evija, önümüzdeki yıldan itibaren üretim bandındaki yerini alacak gibi görünüyor. Kısa süre içerisinde daha net detaylarını alacağımız modelle ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

Teaser video

Paylaş