Marka tarihine geçecek; elektrikli Volvo XC40 için açıklanan ilk özellikler

25 Eylül 2019 16:00

Beraberinde güvenlik odaklı önemli değişimleri getirecek olan elektrikli Volvo XC40, bir aydan kısa bir süre içerisinde karşımızda olacak.

Volvo XC40, piyasaya ilk çıktığı andan itibaren marka içerisinde önemli bir model olacağının sinyallerini vermeye başladı. Volvo tarihinin ilk üç silindirli motorunu taşıyan model olarak akıllarımıza kazınan ailenin en ufak üyesi kısa süre içinde yine bir ilke sahne olacak. Yapılan planlama kapsamında markanın ilk elektrikli otomobili olarak listelere girecek olan XC40’ın merak edilen bu versiyondan da yavaş yavaş bilgi gelmeye başlıyor. Motor bölmesinde benzinli veya dizel motor olmaksızın, zeminde konumlandırılan pilin merkezi üzerine geliştirilen model gelecek ay itibarıyla tüm açıklığıyla karşımızda olacak.

“Elektrikli Volvo XC40, şimdiye kadar yaptığımız en güvenli otomobillerden olacak”

Marka içerisindeki hemen herkes tarafından büyük bir heyecanla geliştirilen bu özel projeyle ilgili beklentileri artıracak açıklamalar da gelmeye başladı. Volvo Güvenlik Sorumlusu Malin Ekholm; “Tamamen elektrikli XC40, şimdiye kadar yaptığımız en güvenli otomobillerden biri olacak.” ifadeleriyle bu beklentinin başını çekmekte. Kaputunun altında geleneksel yapıda bir motor olmamasından ötürü ön yapıyı tamamen yeniden tasarlayarak güçlendiren Volvo mühendisleri diğer bölümler için de ekstra önlemler almış durumda. Bunun için pil, güçlendirilmiş bir alüminyum çerçeveden oluşan ve gövde yapısının ortasına yerleştirilmiş gömülü bir çöküntü bölgesi oluşturan güvenlik kafesiyle korunuyor. Otomobilin gövde yapısının sadece ön kısımda değil, arkada da güçlendirildiğini görüyoruz. Burada, çarpışma kuvvetlerinin kabinden uzağa doğru dağılmasını sağlamak ve otomobildeki insanlar üzerine binebilecek yükü hafifletmek için elektrikli motor sistemi gövde yapısına entegre edilmiş durumda. Pilin otomobilin tabanına yerleştirilmesi, otomobilin ağırlık merkezini aşağıya çekiyor ve böylelikle devrilme durumuna karşı otomobile avantaj sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli XC40, aktif güvenlik sistemleri açısından da yeni teknolojiye sahip. XC40, yazılımını Volvo ve Veoneer’in ortak girişimi olan Zenuity’nin geliştirdiği, Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS) sensör platformuna sahip ilk Volvo modeli. Yeni ADAS platformu, bir dizi radar, kamera ve ultrasonik sensörden oluşan modern, ölçeklenebilir bir aktif güvenlik sistemi. ADAS, ölçeklendirilebilir doğası nedeniyle kolayca geliştirilebiliyor ve gelecekteki otonom sürüş teknolojisi için temel oluşturuyor. Volvo 16 Ekim’deki lansmanından önce, önümüzdeki haftalarda tam elektrikli XC40 hakkında daha fazla ayrıntı açıklayacağının da duyurusunu gerçekleştirdi. Gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Volvo imzasıyla dünyanın ilk otomobil ile bisiklet kaskı çarpışma testi

Paylaş