Merakla beklenen PlayStation 5’in kutu tasarımı gün ışığına çıktı

28 Eylül 2020 14:30

PlayStation 5 konsolunun satışa sunulmasına az bir süre kala konsolun kutu tasarımı da gün ışığına çıktı. Amazon İngiltere sayfasında konsolun kutu tasarımını görüyoruz. Konsolla aynı renkte olan kutuda 8K, 120 Hz 4K ve HDR özelliklerine vurgu yapılıyor. Kutunun hem ön hem de yan tarafında hem oyun konsolu hem de yeni oyun kumandası DualSense göze çarpıyor. Yerleşik olarak mikrofona sahip olan ve bu sayede oyun içi görüşmeyi kolaylaştıracağı belirtilen oyun kumandası USB-C üzerinden şark ediliyor. Daha önce aktarıldığı kadarıyla bu yeni kontrolcü PS4’ün kontrolcüsünden çok daha iyi geri bildirimler sunabiliyor.

Sekiz çekirdekli AMD Zen 2 işlemcisini ve 16 GB RAM’i bünyesinde barındıran konsolda Wi-Fi 6 bağlantı noktası da bulunuyor. Konsolda bununla birlikte SSD depolama çözümü mevcut. Sony’nin belirttiğine göre PS4’te 1 GB’lık boyut için 20 saniyelik bir ön yükleme süresi bulunurken, PlayStation 5 konsolunda 2 GB’lık veri için yükleme süresi 0,27 saniye. Konsolun yıl sonunda Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Oyun konsolunun dijital versiyonunun fiyatı 399 dolar, diskli versiyonunun fiyatı ise 499 dolar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 5 konsolun Türkiye fiyatı açıklandı mı?

Konsolun Türkiye satış fiyatı ise henüz açıklanmadı. Konsolun Türkiye fiyatı açıklandığında sizlerle paylaşacağız. Bu arada konsolla birlikte satışa sunulacak oyunların yurt dışı fiyatlarının 80 euro olacak. Türkiye’deki oyun fiyatlarının da ne yazık ki yüksek olacağını şimdiden söylemek mümkün.

İlgili video

Paylaş