Mercedes-AMG’nin 50. yıl dönümüne özel: GT C Edition 50

10 Ocak 2017 20:15

AMG ortaklığında 50 yılı geride bırakan Mercedes, bu geçmişe uygun bir kutlamayla Detroit Otomobil Fuarı’nda kullanıcıların karşısına çıktı.

Mercedes-AMG ortaklığı 50 yıllık bir geçmişi geride bırakıyor. Tamamen performans odaklı otomobiller üretmek üzerine kurulan bu ortaklığın yarım yüzyıllık mücevherleri ilk günden günümüze kadar kullanıcıların ayrı bir zevkle kullandığı modeller oldu. Bu ortaklığın 50. yılına özel olarak sunulacak modelin ilk sinyallerini sizlerle Aralık ayının son hafta içerisinde paylaşmıştık. Detroit Otomobil Fuarı’nda düzenlenen etkinlikle birlikte bu sinyallerin gerçekteliğine sınırlı sayıda üretilecek olan Mercedes-AMG GT C modelleriyle şahit oluyoruz.

En zevkli koleksiyon

Mercedes-AMG GT C Edition 50’nin teknik verilerinde standart versiyonlarda yer alan değerler benzerlik gösteriyor. 4.0 litre hacimli V8 biturbo motoruyla 550 beygir güç ve 680 Nm tork değerlerine sahip olan modelin 0’dan 100’e erişme süresi sadece 3.6 saniye maksimum süratiyse 317 km/s olarak kayıtlardaki yerini koruyor. Mekanik anlamda benzerlik gösteren bu değerler yaklaşık 6 santimetrelik genişlik değeriyle farklılık göstermeye başlıyor. Standart modellerde konumlandırılan ön tampondan daha agrasif bir yapıya sahip tasarımın kullanıldığı modelde altyapısal olarak, erişilen değerleri karşılayacak elektronik olarak kontrol edilen diferansiyel (LSD) gibi destek üniteleri mevcut. Kullanıcıların sürüşü keyfini AMG standartlarına hissetmesini sağlayan spor süspansiyonlar (AMG Ride Control) adaptif altyapıyı beraberinde getiriyor. Convertible ve Coupe olmak üzere iki farklı versiyonda toplamda 100 adet olarak üretilecek olan Edition 50 serisinin coupe versiyonu yaklaşık 35 kg daha hafif değerle 1625 kglık toplam ağırlık değerine sahip.


Yeni yıl yeni hediye: 2017 GT ve GT S

Mercedes 50. yıl versiyonuyla birlikte AMG GT ailesinin diğer versiyonlarına da makyaj yapmayı ihmal etmedi. GT ve GT S modelleri üzerinde yapılan geliştirmelerle birlikte artık daha güçlü ve aerodinamik bir GT serisiyle karşı karşıyayız. Öncelikle yapılan mekanik modifikasyonlara bakalım. Mercedes’in motor üzerinde yaptığı geliştirmelerle birlikte artık standart GT modeli 469 beygir güç (13 beygir daha güçlü) ve 630 Nm tork değerine (30 Nm daha fazla) sahip. Ailenin ikinci üyesi GT S ise 2017 güncellemesiyle birlikte artık 514 beygir güce (11 beygir daha güçlü) ve 670 Nm tork (20 Nm daha fazla) değerleriyle asfalttaki izini bırakmak için hazır.

Mercedes-AMG, GT R’da sunduğu ekstra donanım paketlerine 2017 güncellemesiyle birlikte yeni GT ailesinde de yer veriyor. Bu donanımlar arasında dış tasarıma özgü olan AMG Krom Paketi ve iç tasarıma özel olan AMG Gece paketi yer alıyor. Kullanıcılar tasarım ekipmanlarıyla birlikte arka aks yönlendirme özelliğine sahip yeni direksiyon seçeneğini de AMG Dinamik Plus paketini satın alarak erişebilecek. Mercedes tarihinin artık en önemli parçası haline gelen AMG departmanı yarış organizasyonu dışında kullanıcılarla buluşturduğu modellerle otomobil tarihinin en önemli modellerini otomobil tutkunlarına sunmaya devam edecek.

Paylaş