Mercedes, ilk olarak yeni E-Serisi’nde yer vereceği kokpiti detaylandırdı [Video]

23 Şubat 2023 13:37

Kapsamlı tanıtımı için geri sayım süreci devam eden yeni Mercedes E-Serisi, kokpitinden gelen ilk detaylarıyla dikkat çekecek.

Mercedes, bu yıl içerisinde tanıtımını gerçekleştirmesini beklediğimiz yeni E-Serisi için sürpriz ve bir o kadar da önemli hamle ile karşımızda. Markanın Tasarım Şefi Gordon Wagener’in bizzat kamera karşısına geçerek detaylarını verdiği iç yaşam alanı, bizi nasıl bir dönüşümün beklediğini net şekilde ortaya koyuyor. İlk bakıldığında EQE ile paralel bir konsol tasarımı olarak hissedilse de, yeni jenerasyon E-Serisi’nde farklı ve ince nüanslar bizi selamlayacak. Tasarım detaylarının yanında yazılımsal tarafta da ilk niteliğinde bir MBUX deneyiminin hayata geçirileceğini söyleyebiliyoruz. Buradaki en büyük sürprizlerden birisi ise şüphesiz TikTok entegrasyonu.

Mercedes E-Serisi için yeni iç dünyadan ilk öne çıkanlar

Resmi kanallar tarafından detaylı bir videosu da paylaşılan yeni yaşam alanıyla ilgili mümkün olduğunca en hayati detayları vererek sizleri görsel şölene uğurlamayı tercih ediyor olacağız. Dilerseniz ilk olarak TikTok detayından başlayalım. Mercedes’in yeni yazılım arayüzüyle birlikte bir mobil cihaz deneyimi sunma çalışmaları dikkat çekiyor. Bu kapsamda sistem içerisinde TikTok uygulamasının yanında video görüşmeler için Zoom desteği de sunuluyor. Bunlara ek olarak sevilen oyunlardan birisi olan Angry Birds, oyun portalı ZYNC ve Vivaldi tarayıcı da sistem içerisinde erişime sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yenilenen kokpitin tasarım tarafında ise EQE’ye göre en dikkat çekici detayların başında iklimlendirme çıkışları geliyor. Yatay olarak konumlandırılan ve kullanıcılara detaylı bölge odağında hava akışı sağlayan yeni klima sistemi, konsola entegre edilerek saklı bir tasarım çizgisi taşıyor. Mercedes’in iç yaşam alanındaki en dikkat çekici özelliklerinden olan ambiyans aydınlatması da artık interaktif formla geliyor. Bu da kullanıcılara müzik sistemine veya izlenen içeriğe göre otomatik tepki veren bir aydınlatma deneyimi getirecek.
Paylaş