Efsane canavar ateşlerle mücadele edecek; Mercedes Unimog itfaiye aracı oldu [Video]

16 Ağustos 2018 09:00

Almanya’nın ufak bir bölgesindeki itfaiye ekibi tarafından kullanılacak olan Mercedes Unimog itfaiye aracı, devasa tork değeriyle her türlü koşula meydan okuyor.

50‘li yılların ilk dönemleri içerisinde marşa basmaya başlayan Unimog‘un çıkış noktasındaki fikir oldukça basitti; “Her türlü şarta meydan okumak.” Bu felsefesini askeri amaçlı kullanımlarda fazlasıyla gösteren bu canavar günümüze ulaşana kadarki süreçte ebatsal olarak da ciddi değişimler geçirdi. Halihazırda satışta olan modernize edilmiş haliyle geçmişinden gelen yeteneklerini başarılı bir şekilde koruyan Unimog, bazı bölgelerde acil müdahale araçları listesinin başında yer alıyor. Bunlardan birisi olan Almanya’nın Kirchzarten kenti, itfaiye aracı olarak modifiye edilmiş yeni Unimoglardan birisini kullanmaya başlıyor. Gönüllü bir itfaiye ekibinin olaylara müdahale ettiği kent, canavarı bu amaçlı kullanan sınırlı örneklerden birisi olarak dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik detaylar

Mercedes Unimog; yerden 45 santimetre yüksekte konumlanması, özel arazi lastikleri ve kusursuz dört tekerlekten çekiş sistemiyle ulaşılması en zor yangınlara bile müdahale konusunda ekiple birlikte sınavlar verecek. İtfaiye araçlarında gördüğümüz özgün parçaların dışında orijinal detaylarında herhangi bir değişimin yapılmadığı model, arka bölümünde yer alan tankta tek seferde 4.000 litre su ve 500 litre köpük taşıyabilecek. Tank bölümüne dahil edilen özel pompa sisteminin dakikada 3.000 litre suyu tahliye edebiliyor olması da şiddetli yangınlar karşısında büyük avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Unimog’un motor bölümüne baktığımızda ise 231 beygir güç ve 900 Nm tork üreten dört silindirli dizel motorun görev yaptığını görebiliyoruz. Sözü daha fazla uzatmadan sizleri aracın tanıtım videosuyla baş başa bırakalım.

Paylaş