Microsoft için iPad’e rakip uygun fiyatlı Surface müjdesi

16 Mayıs 2018 17:45

Yazılım devi Microsoft, biliyorsunuz Surface ailesiyle donanım tarafında çok iyi ürünler ortaya koyuyor. Genelde yüksek fiyatlı modellere sahip bu aile, yakında bütçe dostu bir alternatif kazanacak gibi duruyor.

Bloomberg‘in haberine göre Microsoft uygun fiyatlı bir Surface tablet serisi geliştiriyor. Direkt olarak 329 dolarlık iPad‘in karşısına konumlandırılacağı söylenen bu serinin, Surface Pro pahalı gelen normal kullanıcılara hitap edeceği söyleniyor. 2018’in ikinci yarısında görücüye çıkartılacağı söylenen tabletlerin, 400 dolar bandında kullanıcıların raflardaki yerini alacağı söyleniyor. 10 inç boyutunda bir ekranla geleceği belirtilen modellerin, bu boyutla “standart ile Pro” iPad modelleri arasına gireceği görülüyor. Köşeli değil yuvarlak kenarlı bir tasarım kullanacak ürünler, söylendiği kadarıyla USB-C portuna da sahip olacaklar. Bu sayede Surface ailesinde bir ilke imza atacak modeller, evrensel şarj / bağlantı altyapısını kullanacaklar. Bu modeller ayrıca firmanın gelişmiş stylus kalemine de destek verecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Microsoft Surface Tablet”

Mevcut modellerden yüzde 20 daha hafif olacağı söylenen modellerin, 10 saat civarında bir pil ömrü sunacağı da Bloomberg‘in elde ettiği detaylar arasında yer alıyor. Güçlerini Intel işlemci ve grafik biriminden alacak tabletler, diğer modeller gibi açılır bacaklarıyla masa üzerinde dik konumda durabilecek. Windows 10 Pro işletim sistemi üzerine kurulacağı da belirtilen ürünlerin, diğer aile gibi Türkiye’de satılması beklenmiyor. Ancak Microsoft‘un daha çok insana ulaşmak adına böyle bir seriye gerçekten ihtiyacı bulunuyor.

İlgili Video

İşte en en yeni iPad

Paylaş