Nissan GT-R R35 tasarımcısı hazırladı: AIM EV Sport 01

06 Temmuz 2023 16:05

Otomobil dünyasının efsane otomobil modellerinden Nissan GT-R R35 tasarımcısı tarafından hazırlanan elektrikli AIM EV Sport 01 ses getiriyor.

AIM EV Sport 01, tamamen elektrikli bir spor otomobil modeli olarak karşımızda. Nagoya merkezli mühendislik firması AIM tarafından geliştirilen ve 2023 Goodwood Festival of Speed’e katılacağı aktarılan aracın arkasında, yukarıda da dediğimiz gibi Nissan GT-R R35’i de tasarlayan Shiro Nakamura yer alıyor. Nakamura gerçekten çok tecrübeli bir isim. Nissan’a 1999’da katılan ve 2006’dan 2017’ye kadar şirketin kıdemli başkan yardımcısı ve baş kreatif sorumlusu olarak görev yapan Nakamura, Nissan GT-R, 370Z (Japonya’da Fairlady Z), Cube, Leaf ve Juke gibi birçok ikonik Nissan otomobilin arkasında yer alıyor. Peki 2017 yılında Nissan’dan emekli olduktan sonra SN Design Platform adlı bağımsız bir şirketin başına geçen Nakamura imzalı AIM EV Sport 01 nasıl görünüyor? Tasarım elbette kişiden kişiye değişiyor ancak spor elektrikli birçok kişinin çok da hoşuna gitmedi. Ciddi oranda yuvarlak hatların tercih edildiği araç, genel olarak sade tarafta yer alıyor ve bu yüzden çok fazla etkileyici bulunmuyor. Bu aracın tasarımı için, “Dinamizmi sade ancak sofistike bir zarafetle ifade etmek istedim.” diyen Nakamura, daha büyük beklentilerin bulunduğu bir isim konumunda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki kişilik elektrikli otomobil modeli aktarıldığı kadarıyla şu an test sürecinde bulunuyor ve araç teknik verilere göre iki farklı elektrik motoru ile 483 beygirlik güç ve 740 Nm tork masaya konuyor. 81 kWh’lık lityum-iyon batarya üzerine kurulan ve bununla 300 km’lik karma menzil getiren aracın içi ise bizce dışına oranla daha iddialı görünüyor. Alcantara kaplı sportif bir direksiyonu bulunan model, 1.400 kg’dan biraz daha ağır ve 20 inç jantlar üzerinde yol alıyor. Elektrikli spor aracın henüz ne zaman satışa çıkacağı ya da kaça satılacağı ise belli olmuş değil.

AIM EV Sport 01 yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş