Nokia 8 kullanıcılarının ilgisini çekecek haber

02 Haziran 2018 16:00

Nokia 8 kullanıcısı iseniz paylaşacağımız haber ilginizi çekebilir. Nokia 8 telefonlarında profesyonel açıdan fotoğraf çekmek kullanıcılar için Pro Camera olarak adlandırılan yeni bir kamera modu indirmeye sunuldu.

Dünya genelindeki Nokia 8 kullanıcıları tarafından kullanıma hazır hale gelen mod sayesinde kullanıcılar profesyonel fotoğraf makinelerinde olduğu gibi fotoğraf çekimlerini manuel olarak gerçekleştirebiliyor. Beyaz dengesi, manuel odaklama aracı, ISO, deklanşör hızı ve pozlama ayarı modun sunduğu özellikler arasında.

Yekpare 6.000 serisi alüminyum gövdesiyle şık bir görünüm sunan Nokia 8, dört farklı renk seçeneğiyle geliyor. Parlak mavi, parlak bakır, temperli Mavi ve çelik renk seçeneklerine sahip olan telefonda Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisi bulunuyor. Telefonda 2K çözünürlüklü 5,3 inçlik IPS ekran ve 4 GB RAM yer alıyor. Telefonun dahili depolama kapasitesi 64 GB olsa da Nokia 8’in hafızası microSD kartlarla 256 GB’a kadar artırılabiliyor. Nokia 8, sunduğu işlemci performansı haricinde kamera performansıyla da özellikle fotoğraf ve video çekimi yapan kullanıcıları mutlu edeceğe benziyor. Zeiss imzalı kamera kullanıyor. Mercek kalitesi açısından oldukça başarılı olan Zeiss, Nokia 8’de F/2.0 diyaframlı 13 megapiksel çözünürlüklü çift kamerasını sunuyor. Nokia 8’de kullanılan çift kamera iPhone 7 Plus’taki optik yakınlaştırma yapabilen sisteme benzemiyor. Huawei P10’da olduğu gibi telefonun ana kamerası RGB sensöre, ikinci kamera ise monokrom sensöre destek veriyor. Her iki kameradan elde edilen verilerle daha kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor. 13 megapiksel çift kameraya yine aynı çözünürlüke bir selfie kamerasının eşlik ettiğini de unutmadan söyleyelim. 4K video kaydı yeteneğine de sahip olan Nokia 8, IP54 sertifikasıyla su sıçramalarına karşı da dayanıklı.

Nokia 8’in Türkiye fiyatı ne kadar?

Nokia 8’in resmi fiyatı 3.299 TL olsa da internet üzerinden 2.040 TL gibi bir fiyata satın alınabiliyor.

Video

Paylaş