Nvidia GeForce Now için “Day Pass” sistemi kullanıma alındı

07 Mart 2024 20:14

Popüler bulut temelli oyun servisi GeForce Now için CES 2024 kapsamında iki önemli duyuru yapılmış, bunlardan birisi Day Pass olmuştu.

CES 2024 kapsamında “SUPER” serisi yeni RTX40 ekran kartlarını duyuran Nvidia, aynı zamanda GeForce Now için de iki farklı duyuru yapmıştı. İlk olarak servise Cloud G-Sync desteğinin geleceği duyuruldu. Monitörler için sunulan G-Sync’in “bulut” versiyonu, açıldığı zaman bulutta elde edilebilecek en akıcı oyun deneyimi için ekranın yenileme hızlarını akış / aktarım hızıyla eşleştirecek şekilde değiştiriyor. Çok daha keyifli bir yırtılmasız oyun deneyimi getirecek sistem çok beğenilmişti. Türkiye’de İstanbul ve Ankara merkezli sunucular üzerinden hizmet veren servis için duyurulan Day Pass ise bir “öncü deneme sistemi” konumunda yer alıyordu. Bugün itibarıyla artık kullanıcılar aylık aboneliklere geçmeden önce hizmeti denemek için Day Pass paketi satın alabilecek. Day Pass’ler, DLSS 3.5, Reflex ve ışın izleme dahil olmak üzere Priority ve Ultimate üyeleriyle aynı özelliklere erişebilecek ve Priority için 4 dolar, Ultimate denemesi içinse 8 dolar fiyat verilmesi gerekecek. Bu sistemin ileride Türkiye’de de sunulmasını bekliyoruz ancak henüz bu konuda bir açıklama bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce bir reklam adımı atılmıştı. Kaçıranlar için GeForce Now ücretsiz paketinde 28 Şubat itibarıyla reklamlar gösterilmeye başlandı. Süreçle alakalı olarak, “Ücretsiz kullanıcılar bir oyun oturumuna başlamak için sırada beklerken iki dakikaya kadar reklam görmeye başlayacaklar” açıklamasını yapan Nvidia, bu konuda kullanıcıları aşırı rahatsız etmedi. Bu hizmeti çalışır tutmak için ciddi para harcayan ve bu maliyeti reklam geliriyle azaltmak isteyen Nvidia, reklamların zaman içinde ücretsiz kullanıcılar için ortalama bekleme sürelerini azaltacağını da (Kazanılan paranın etkisiyle ücretsiz tarafa daha iyi donanımlar çekilecek) söylüyor.

GeForce Now gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş