Opel Corsa-e Türkiye’de satışa sunuldu; işte fiyat ve teknik detaylar

10 Aralık 2022 12:31

Mokka-e sonrası Türkiye listelerine dahil edilen Opel Corsa-e, 1 yıllık şarj ve kasko desteği gibi avantajlarla geliyor.

2024 yılıyla birlikte ürün gamındaki her modelin elektrikli bir versiyonunun olması üzerine hazırlıklar yapan Opel’in, bu çalışmalarının yansımalarını Türkiye’de görmeye devam ediyor. Kısa süre önce Mokka-e ile listelere giren elektrikli seçeneklere, 2022 bitmeden Corsa-e de dahil oldu. İlk olarak Mayıs 2019’da lanse edilen ve bir süredir Avrupa’da yollarda olan Opel Corsa-e, 839.900 TL’den başlayan fiyatıyla artık Türkiye’de de tercih edilebilecek. Corsa-e lansmana özel olarak; 1 yıllık EUREKO kasko desteğiyle, 120 bin TL için; 12 ay %0 faiz finansman kampanyası ve 1 yıllık Eşarj bakiye kampanyası ile sunuluyor. Buna ek olarak; Opel Corsa-e’de 8 yıl/160.000 km batarya garantisi de standart.

Opel Corsa-e menzil ve teknik özellikler

Kardeşi Peugeot e-208 ile paralel nitelik üzerine şekillene Corsa-e, standart olarak sunulan 50 kWh‘lık batarya paketiyle tek seferde 350 kilometreye kadar menzil vadediyor. Hızlı şarj desteğini atlamayan mühendisler bu sayede sadece 30 dakikalık şarj ile yüzde 80 doluluğa erişilebileceğinin altını çiziyor. Modelde konumlandırılan elektrik motoruna baktığımızda 136 beygir güç ve 260 Nm tork değerleri karşımıza çıkıyor. Corsa-E bu kombinasyonla brilikte 0’dan 50’ye 2,8 saniyede çıkarken 0’dan 100’e erişmesi sadece 8,1 saniye sürüyor. Maksimum hızı ise elektronik olarak 150 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Corsa-e’nin standart donanımları da ailenin zirve kombinasyonunu getiriyor. Listede; ABS, ESP, yokuşta kalkış desteği, ön, yan ve perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemi, şerit koruma özelliği ile aktif şerit takip sistemi, sürücü yorgunluk tespit sistemi, trafik işareti tespit sistemi, hız limitleyici, aktif acil fren sistemi (yaya algılama özelliğiyle) ve ön çarpışma ikazı öne çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de Ultimate donanım seviyesiyle satılmaya başlanan Corsa-e, bu güvenlik donanımlarına ek olarak konfor ve tasarım donanımlarıyla da zengin bir paket sunuyor. Tasarımda 17 inçlik alaşımlı jantlar, karartılmış arka camlar, krom detaylı pencere çerçeveleri, siyah tavan, panoramik cam tavan, ambiyans aydınlatma, deri görünümlü kaptan mavisi kumaş koltuklar, deri görünümlü kapı döşemesi, piano black iç dekor ile şık bir kombinasyon sağlanıyor. 7 inçlik multimedya ekranda Apple CarPlay2 ve Android Auto1 desteği sunuluyor. Hız sabitleyici, elektronik park freni, kol dayama, elektrikli, ısıtmalı ve otomatik katlanan yan aynalar, otomatik yanan farlar, ışığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü, ön ve arka park sensörü, 180 derecelik panoramik geri görüş kamerası, elektronik iklim kontrollü klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi özellikler Ultimate donanım paketi kapsamında yer alıyor. Corsa-e 7 farklı renk seçeneğiyle tercih edilebilecek.

İlgili video

Paylaş