Özlediğimiz imza, 700 beygirlik noktada; 2019 Shelby GT Mustang serisi

19 Ağustos 2018 12:00

Amerika’da düzenlenen etkinlikte tanıtımı yapılan 2019 Shelby GT Mustang ve 2019 Shelby GT Mustang Convertible, eskilerin genetiklerinden de rüzgar barındırıyor.

Pek çok farklı alanda yer alan otomobilleri bir araya geldiği Woodward Dream Cruise etkinliği, Amerika’da gerçekleşmiş çılgın modifikasyonların da merkezi konumunda. Katılımcıların önünden birer birer geçen araçlar, maharetleri garajlardan ne gibi projelerin doğabileceğini de gözler önüne sermekte. Bunların yanı sıra resmi markaların da katıldığı etkinliğin adından söz ettiren isimlerinden birisi de Mustang oldu. 50. yaşını kutlayan Cobra Jet modelinin son versiyonuyla gündeme gelen ikonik canavarımız, kendisine en çok yakıştırdığımız rozetlerden Shelby‘nin dokunuşundan da mahrum bırakılmadı. Shelby American tarafından sınırlı üretim adetleriyle hayata geçirilen GT Mustang ve GT Mustang Convertible, 60’lı yıllardın esintilerini getiren Hertz versiyonunu renk kombinasyonuyla da tercih edilebilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Paketteki yenilikler

İşin içerisinde Shelby adının geçmesi, meraklılarının hemen tahmin edebileceği üzere önemli performans değişikliklerini de beraberide getirmekte. Gövde üzerinde yapılan performans odaklı noktaları özel tasarım jant seti, Borla egzoz sistemi ve performans odaklı yeni süspansiyonlarla tamamlanıyor. İşin rakamsal kısmında ise iki farklı seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kullanıcılar sunulan standart paketle birlikte araçları satın alırsa 480 beygir gibi bir güce sahip oluyor. Bunu yetersiz bulanlar ise Ford Performance tarafından geliştirilmiş süperşarj ve ufak yazılım desteğiyle 700 beygiri ayaklarının altına serebilme opsiyonuna da sahip. Şanzıman kısmında ise 6 ileri manuel ve 10 ileri otomatik seçenekleri yer almakta. Amerika’da yaklaşık 61.000 dolar gibi bir başlangıç fiyatına sahip olan araçlara opsiyonların dahil edilmesiyle çıta da kolaylıkla yükselebiliyor.

Paylaş