Panasonic, WT ve DT serisiyle LED’e doğru kayıyor

10 Ocak 2012 18:56


Akıllı televizyon pazarında daha ziyade plazmalarıyla var olan Panasonic, 2012’de dümeni LED’e doğru kırıyor. Markanın CES‘te tanıttığı 16 yeni modelden 14’ünün LED olması bunun açık bir göstergesi. Yeni LED’ler arasında öne çıkanlar ise göz alıcı tasarıma, ince çerçeveye, daha büyük ekran seçeneklerine ve yüzde 25 daha az güç tüketimine sahip DT50 ve WT50 serileri. 47 ve 50 inç büyüklük seçenekleri sunan IPS LED panelli her iki televizyonda da Panasonic’in akıllı televizyon arayüzü Viera Connect, Active Shutter 3D, 2D’den 3D’den görüntü çevrimi, dört adet HDMI ve üç adet USB bağlantı noktası bulunuyor.

Tasarım olarak da eski nesil Panasonic’lerden ayrılan serilerden WT50, bumerang şeklindeki metal ayağı ve ince metal çerçevesiyle oldukça etkileyici görünüyor. DT50 ise ona nazaran daha sade bir tasarıma sahip. Panasonic’in geniş açılardan da kusursuz bir görüntü verdiğini iddia ettiği (plazmalara kıyasla LED’lerde bu biraz zor) iki seride dahili Wi-Fi bağlantısı bulunuyor. Zenginleşen Viera Connect uygulamalarının yanı sıra artık Panasonic televizyonlara internet tarayıcı da dahil edilmiş. Flash ve HTML 5 destekli tarayıcı sayesinde kusursuz bir internet deneyimi yaşamak mümkün. En üst seviye LED olan WT50, Panasonic’e has dokunmatik uzaktan kumandayla birlikte geliyor.

YENİLENEN PLAZMA SERİLERİ
Panasonic, yeni LED’lerin yanı sıra yenilenen VT, GT ve ST plazma serilerini de CES’te ziyaretçilerle buluşturdu. Her üç seride de kullanılan Infinite Blak Pro panel, diğer LCD ve LED benzeri panellerin veremeyeceği kadar derin ve gerçek siyah renkler veriyor. Ortamdaki ışık oranına göre görüntünün parlaklığını artıran Louver Filter’ın yanı sıra yine her üç seride de hareketli sahnelerdeki görüntü kirliliğini azaltan 2500 Focus Field Drive teknolojisi kullanılıyor. 2012 model VT, GT ve ST serilerindeki tüm modellerde dahili Wi-Fi bağlantısı da bulunuyor.

Panasonic VT50

Panasonic GT50

Panasonic ST50

Panasonic UT50

Paylaş