Piyasadaki en iddialı tablet; Huawei MatePad Pro 13.2

25 Ocak 2024 17:38

Huawei’nin amiral gemisi yeni tableti Huawei MatePad Pro 13.2 sunduğu güçlü özelliklerle tablet pazarına yeni bir soluk getiriyor. Üst düzey tablet modeli dünyada ilklere imza atan tablet modeli olarak göze çarpıyor.

Esnek OLED ekranlı ilk tablet olan MatePad Pro 13.2 aynı zamanda ekran gövde oranı yüzde 94 olan tablet olarak da karşmıza çıkıyor. MatePad Pro 13.2, klavye aksesuarı ve yeniden geliştirilmiş M-Pencil ile profesyonel kullanıcıların beklentilerini de karşılayacak yeteneklerle geliyor. Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen bu hibrit cihazın tasarımından söz edelim.

HUAWEI MATEPAD PRO 13.2 TASARIM

Tabletle buluştuğumuzda bizi etkileyen ilk detay cihazın ince ve hafif tasarımı oldu. MatePad Pro, 13.2 inçlik bir ekran boyutuna sahip olsa da pil dahil sadece 580 gram ağırlığında ve 5,5 mm kalınlığında. Rakibi olarak değerlendireceğimiz 14.6 inçlik Galaxy Tab S9 Ultra, MatePad Pro 13.2 gibi 5,5 mm kalınlığında olsa da bu cihazın ağırlığı 732 gram. 12.9 inçlik iPad Pro ise 682 gram ağırlığında ve 6,4 mm kalınlığında. Piyasada bu ekran boyutuna sahip satın alabileceğiniz en ince ve en hafif tablet olan MatePad Pro 13.2 bu konuda tüm övgüyü hak ediyor. Uzun saatler hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullandığımız cihaz bize çok konforlu bir deneyim sundu.

Cihaz ince ve hafif tasarımının yanında ince ekran çerçeveleriyle de öne çıkıyor. Ekran-gövde oranı yüzde 94 olan tablet bugüne kadar üretilmiş en ince, en dar çerçeveli ve en yüksek ekran-gövde oranı sunan tablet olarak göze çarpıyor. İnce ekran çerçeveleri sayesinde izlenen içeriklere daha iyi odaklanmak mümkün oluyor. Tabletin tasarım detaylarına dönecek olursak cihazın sol tarafında herhagi bir fiziksel tuş veya bağlantı noktası yer almıyor. Cihazın sağ tarafında ses tuşları, üst tarafında ise iki adet hoparlör ızgarası ve güç tuşu bulunuyor. Cihazın alt tarafında iki adet hoparlör ızgarası ve USB-C bağlantısı yer alıyor. Cihazdaki çok sürücülü hoparlörler stereo ses alanı sağlayarak güçlü bir ses performansına imkan tanıyor. Cihazda harici bir hoparlöre ihtiyaç duymadan kaliteli bir ses deneyimi elde edilebiliyor.

Tabletin arka kısmında 13 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera bulunuyor. F/1.8 diyaframlı bu kamera saniyede 30 kare 4K video kaydedebiliyor. Akıllı telefonlarda olduğu gibi cihazda 8 megapiksel çözünürlüklü bir ultra geniş açı kamera da mevcut. Bu kamerayla standart kameraya kıyasla daha geniş açıda çekimler yapılabiliyor. Tabletin ön tarafında yer alan 16 megapiksellik kamerayla hem selfie’ler çekilebiliyor hem de görüntülü görüşmeler sağlanabiliyor. Cihazın ön tarafında bu kamera dışında ToF 3D olarak adlandırılan bir sensör de var. Başarılı portre fotoğraflar çekmeye yardımcı olan  bu sensör yüz tanımanın da çalışmasına katkı sağlıyor.

Cihazın gövdesinde kullanılan metal malzeme ise MatePad Pro 13.2’nin hem şık görünmesini hem de dayanıklı olmasını sağlıyor. MatePad Pro 13.2’nin dikkat çekici özelliklerinden biri de sunduğu aksesuar desteği. Cihaz klavye aksesuarıyla kullanıldığında bir dizüstü bilgisayara dönüşebiliyor. Büyük bir boyuta sahip olan dokunmatik yüzeyle gelen bu aksesuar tablete manyetik olarak bağlanıyor. Hızlı bir şekilde tablete bağlanan klavye gerektiğinde kolay bir şekilde çıkarılabiliyor. Cihazın siyah renkli modeli satın alındığında klavye aksesuarı siyah renkte, tabletin yeşil renkli modeli tercih edildiğinde ise klavye beyaz renkte geliyor. Tablette ayrıca Huawei’nin üçüncü nesil M-Pencil desteği de sunuluyor. NearLink teknolojisinden yararlanan bu kalem 10 binden fazla basınç algılama yeteneğine sahip. Düşük gecikme süresinin yanında güçlü parazit önleme ve doğru konumlandırma gibi özellikler de kalemde sunuluyor. Üçüncü nesil Huawei M-Pencil‘ı kullanarak tablette etkileyici çizimler yapabilir veya katıldığınız toplantılarda notlar alabilirsiniz.

HUAWEI MATEPAD PRO 13.2 PERFORMANS

Huawei MatePad Pro 13.2 ekran performansıyla fark yaratıyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi tablette 13,2 inç boyutunda Esnek OLED bir ekran yer alıyor. Huawei’nin X-True ekran teknolojisinin kullanıldığı tablet, parlaklık kontrastlarını optimum düzeyde arttırıyor. 2.880 × 1.920 piksel çözünürlük sunan bu ekran 1.07 milyar renk ve P3 geniş renk gamına destek veriyor.

Renk doğruluğu, parlaklığı ve çözünürlüğüyle piyasada satın alabileceğiniz en iyi ekran performansına sahip tabletlerden biri olan MatePad Pro 13,2, ekran kalitesiyle bizden tam not aldı. Dört dörtlük bir ekran performansı sunan Esnek OLED ekran, popüler video servislerinden izlediğimiz tüm içeriklerde bize harika bir deneyim yaşattı. OLED ekranla birlikte tablette ince ekran çerçevelerinin kullanılması da ekran deneyimini iyileştiren etkenlerden biri. 1.000 nit parlaklık değeriyle güneş ışığı altında da yüksek görülebilirlik sunan bu ekran aynı zamanda 144 Hz yenileme hızına da sahip. 120 Hz’e kıyasla daha akıcı bir ekran deneyimi sunan MatePad Pro 13.2’de TÜV Rheinland göz konforu 3.0 sertifikası da bulunuyor. Bu sertifika mavi ışığı azaltarak göz sağlığını korumaya imkan tanıyor.

Tabletin kalbinde Huawei tarafından geliştirilen Kirin 9000W işlemcisi yer alıyor. Sekiz çekirdekli ve 7 nm’lik süreçle üretilen bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Tablete performansa ihtiyaç duyan çok sayıda oyun ve uygulama yükleyip cihazı test ettik. Asphalt 9: Legends, Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile gibi oyunlarda üst düzey bir performans sergileyen tablet bize akıcı bir oyun deneyimi sağladı.  Lightroom uygulamasından da çok sayıda fotoğraf düzenlediğimiz tablet bu uygulamada da bizim beklentimizi fazlasıyla karşıladı. Arka planda çok sayıda uygulama açık olsa dahi performansı bir şekilde çalışan tableti Geekbench 6 uygulamasında da test ettik. Cihaz uygulamanın tek çekirdek performansından 1.171 puan, çok performansından ise 3.064 puan aldı.

MatePad Pro 13,2 bilgisayarlarda olduğu gibi çoklu pencereli arayüzüne de destek veriyor. Aynı anda dört farklı uygulamayı çalıştırabilen tablette birleştirilebilir, taşınabilir ve yakınlaştırılabilir kayan pencereler, çoklu görevleri daha kolay hale getiriyor. Tabletin sunduğu pil ömrü performansına da değinelim. Cihazda 10.100 mAh kapasiteli bir pil kullanılıyor. Tablet yüzde 100 şarj edildiğinde 12 saate varan bir video izleme deneyimi sağlıyor. Cihazın kutu içeriğinden 88 watt‘lık adaptör çıkıyor. Tablet 88W Huawei SuperCharge Turbo özelliğiyle 40 dakikada yüzde 85 şarj seviyesine ulaşıyor. Tabletin pili 65 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Cihazda ayrıca çok modlu ve yüksek verimli anten teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji güçlü Wi-Fi bağlantı deneyimi sunarak indirme işlemlerini de hızlandırıyor.

HUAWEI MATEPAD PRO 13.2’DE GBOX UYGULAMASININ KULLANIMI VE SON SÖZLER

HarmonyOS 4 yüklü gelen tablette uygulamalar Huawei’nin mağazası AppGallery üzerinden indirilebiliyor. Uygulama mağzasında çoğu popüler uygulama yer alsa da bazı uygulamalar ve oyunlar mağazada bulunmadığı için Google Play Store’a ihtiyaç duyulabilir. Tablette Google mağzasından uygulamalar ve oyunlar indirmek istiyorsanız AppGallery üzerinden Gbox uygulamasını indirebilirsiniz. Bu uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra MatePad Pro 13.2’de direkt olarak Google Play Store’a giriş yapabilirsiniz. Gbox uygulaması dilediğiniz Google uygulamasını basit bir şekilde cihazınıza indirmeye imkan tanıyor. Cihazda SuperHub adı verilen bir faydalı özellik de bulunuyor. Bu özellik Huawei akıllı telefonlardaki herhangi bir metin, resim, ses ve video dosyasını  tablete hızlı bir şekilde aktarmaya olanak tanıyor. Son sözlere gelecek olursak Huawei MatePad Pro 13.2, bugüne kadar incelediğimiz en başarılı tabletlerden biri oldu. 13,2 inçlik Esnek OLED ekranıyla göz kamaştıran tablet başarılı tasarımı ve sunduğu zengin aksesuarlarla dikkat çekiyor. 6 ay ekran hasarı garantisiyle gelen tablet bunun yanında 6.998 TL değerinde 3. Nesil M-pencil ve klavyeyi de kullanıcılara hediye ediyor. Tabletin başlangıç fiyatı ise 29.999 TL. Bu fiyat tabletin 12 GB RAM’li ve 256 GB’lık model için geçerli. Tabletin 512 GB’lık modelinin fiyatı ise 32.999 TL.

HUAWEI MATEPAD PRO 13.2 DETAYLAR


İnce ve hafif gövde
580 gram ağırlığındaki tablet ince tasarımıyla da dikkatleri üstüne çekiyor


13,2 inç Esnek OLED ekran
Tablette yer alan OLED ekran üst düzey görüntü performansı sağlıyor


Fark yaratan algılama seviyesi
Üçüncü nesil Huawei M-Pencil 10 binin fazla basınç algılama derecesini destekleyen ilk tablet kalemi


Dizüstü bilgisayar deneyimi
Tablette klavye aksesuar kullanıldığında MatePad Pro 13.2 bir dizüstü bilgisayar dönüşebiliyor


Göz alıcı tasarım
Şık bir tasarım sunan tabletin yeşil ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği var


Huawei SuperHub
Tablet Huawei SuperHub özelliğiyle hızlı veri transferine de olanak tanıyor

HUAWEI MATEPAD PRO 13.2 TEKNİK ÖZELLİKLER

İşletim sistemi
Harmony OS 4.0

İşlemci
Kirin 9000S (7 nm)

Ekran
2880 × 1920 piksel çözünürlüklü 13,2 inç Esnek OLED, 1.000 nit parlaklık
1.07 milyar renk, P3 geniş renk gamı

RAM
12 GB

Depolama
256 GB / 512 GB

Arka kamera
13 MP, f/1.8, (geniş açı)
8 MP, f/2.2, (ultra geniş açı)

Ön kamera
16 MP, f/2.2
TOF 3D derinlik sensörü

Pil kapasitesi
10.100 mAh

Boyutlar
289.1 x 196.1 x 5.5 mm

Ağırlık
580 gram

Renk seçenekleri
Yeşil,Altın-Siyah

Paylaş