Playstation 5 Digital Sürüm için Türkiye fiyatı ve tarihi açıklandı

02 Şubat 2021 13:43

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in disk sürücüsü olmayan sürümü için Türkiye fiyatı ve tarihi resmi olarak açıklanmış durumda.

Stok sorunları nedeniyle halen bulmanın inanılmaz zor olduğu PlayStation 5, biliyorsunuz Türkiye’de şu an sadece diskli sürümüyle satılıyor. Sony Türkiye diskli sürüm çıktığında disk sürücüsü olmayan dijital sürümün 2021’de geleceğini söylemişti. İşte bu konuda satış çok yakında başlıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre konsol 5.999 TL tavsiye edilen satış fiyatıyla şubat ayında raflardaki yerini alıyor. Modelin ilk aşamada normal sürüm gibi stok sorunu yaşaması bekleniyor. Bu açıdan konsolu bulmak hiç ama hiç kolay olmayacak.

PlayStation 5 için önemli bir eksik yakında kapanıyor

Türkiye’de 8.299 TL‘den (Güncel fiyat 7.499 TL) 19 Kasım tarihinde raflardaki yerini alan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, özel hazırlanan FAQ sayfası ile önemli bir detay daha kazandı. Buna göre konsol ileride VRR yani “variable refresh rate” özelliğine kavuşacak. Bu özelliğin şimdi olmaması oldukça garip çünkü konsol HDMI 2.1 desteğine sahip. HDMI 2.1’in de yerleşik olarak VRR desteği bulunuyor. Ancak buna rağmen şu an PS5’te VRR yer almıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox Series X, Series S ve One X konsollarda ise aktif olarak yer alan VRR, PS5’e bir yazılım güncellemesi ile gelecek ancak bunun tarihi henüz verilmiyor. Peki VRR ne işe yarıyor? VRR teknolojisi televizyonun yenileme hızını oyunun kare hızına bağlı olarak gerçek zamanlı ayarlayabiliyor. Bu sayede de oldukça akıcı bir oyun deneyimi elde edilebiliyor. VRR’dan yararlanmak için kaynak (PlayStation 5, Xbox Series X / S vb.) yanında televizyonun da HDMI 2.1 ile VRR desteği olması gerekiyor.

İlgili Video

Paylaş