Range Rover Velar 2023 model yılıyla makyajlandı; işte öne çıkanlar

01 Şubat 2023 19:51

Tasarımda ufak modernizasyonları getiren Range Rover Velar için hibrit motorlu versiyonda karşımıza iyileştirilmiş menzil çıkıyor.

2017 yılında ürün gamına eklendiğinden beri tasarım olarak ailenin en dikkat çeken modeli olmayı başaran Velar, kompakt segment temsilcisi olması sebebiyle de Range Rover için yeni kitleye erişim niteliği taşıyordu. Aradan geçen zaman diliminin ardından şarj edilebilir hibrit versiyonuna kavuşarak elektrikli sürüş deneyimini de kullanıcılara sunmaya başlayan aile için 2023 model yılı bu kez daha nitelikli değişimleri beraberinde getiriyor. Minimalist tasarım çizgilerine yapılan ufak revizyonlarla modernize edilen Range Rover Velar, hibrit versiyonun artırılan batarya kapasitesiyle artık 65 kilometrelik saf elektrikli sürüşü mümkün kılıyor.

Range Rover Velar için öne çıkan yenilikler

Dış tasarımda ızgara ve gündüz farlarında değişimler göreceğimiz yeni Velar için aslından en büyük değişimin kokpitte gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bu operasyonda sadeleşme yolunu tercih eden Land Rover tasarımcıları, çift ekranlı orta konsoldaki dizilimi tamamen reviz ediyor. 11,4 inçlik yeni ve slim formda multimedya ekranın naif bir şekilde orta konsola kondurulduğu yeni dizilimde ahşap döşeme de keyifli bir arka plan tamamlayıcısı niteliğinde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik taraftaki değişimin en çarpıcı tarafını oluşturan hibrit versiyonda batarya kapasitesi 13,6k kWh’ten 19,2 kWh’e yükseltilmiş durumda. Batarya kapasitesinin artırılmasına paralel olarak şarj desteğini de 50 kW’a çıkartan marka, bu sayede pazardaki en hızlı şarj edilebilir hibrit motor kombinasyonuyla bizleri selamlıyor. P400e rozetiyle satışlarına devam edecek pakette yaklaşık 300 beygir güç üreten benzinli motor ve 140 beygirlik elektrik motoru iş birliği yapıyor. Kombinasyon olarak ise 400 beygirlik güç ve 640 Nm’lik değerlerle, 0’dan 100’e erişim 5,4 saniye sürüyor. Ailenin giriş seviyesinde ise 2 litrelik benzinli motor da yola devam edecek.
Paylaş