Razer’dan dikkat çeken özelliklere sahip yeni klavye: Huntsman V2 Analog

05 Şubat 2021 13:00

Oyun aksesuarı pazarının büyük isimlerinden Razer, bugün yeni bir oyuncu klavyesi daha tanıttı. Dikkat çeken Huntsman V2 Analog geldi.

250 dolarlık bir yurt dışı fiyatı olan yani oldukça pahalı bir seçenek olan oyuncu klavyesi Razer Huntsman V2 Analog, isminde de geçtiği üzere firmanın analog optik anahtarları üzerine kuruluyor. Modelin en dikkat çekici yanı ise tuşların basma kuvveti konusunda özelleştirme getiriyor olması. Özel yazılım üzerinden tuşun sinyali ne zaman PC’ye göndermesi gerektiğini ayaralayabiliyorsunuz. Burada kişilere 1,5 mm ile 3,6 mm arasında ayar şansı veriliyor. Bu sayede isteyenler tuşa dokundukları anda bildirim gitmesini, isteyenler ise tuşa tamamen bastıklarında işlemin devreye sokulmasını seçebiliyor. Bu arada altyapıda faydalı bir imkan daha var. O da tuşların bir analog joystick gibi ayarlanabiliyor olması. Bu sayede örneğin bir yarış oyununda tuşa az bastığınız zaman az gaz, çok bastığınız zaman ise tam gaz verebiliyorsunuz. Aynı şey oyundaki karakterin yavaş yürütülmesi ya da koşturulması için de kullanılabiliyor. Tuşa az basarsanız karakter yavaş yürüyor, çok bastığınız zaman ise koşmaya başlıyor. Bu konuda tüm özelleştirmeler her tuş için ayrı ayrı firmanın yazılımında yapılabiliyor.

Modelin tuşa basma etkisi gösteren animasyon

Razer Huntsman V2 Analog gerçekten yetenekli bir oyuncu klavyesi olmuş

Bu arada bağlantısı USB-C üzerinden sağlayan Huntsman V2 Analog yanında firmadan başka bir ürün daha geldi. O da Chroma aydınlatmalı Thunderbolt 4 dock ünitesi oldu. tam 330 dolarlık ürün, bünyesinde SD kart ile Ethernet dahil çok sayıda port barındırıyor ve özellikle dizüstüler için faydalı görünüyor. Çünkü bu ürün tek bir kablo üzerinden veri yanında güç aktarımı da getiriyor.

İlginizi Çekebilir

Zorlu şartlara özel elektrikli motosiklet

Paylaş