Renault Austral için merakla beklenen çarpışma testi sonuçları geldi

16 Kasım 2022 21:54

Yeni dönemde markanın en iddialı modellerinden olacak Renault Austral, Euro NCAP testlerinden tam not alarak güven verdi.

Renault’nun Kadjar yerine ürün gamına eklemeye hazırlandığı Austral için Avrupa merkezli olarak yola çıkış macerası kısa süre önce başladı. Önümüzdeki yıl Türkiye pazarına gelmesini beklediğimiz ürün gamı için kullanıcıların kafasındaki güvenlik sorularına cevap da artık resmi olarak masada. Euro NCAP‘in bugün paylaştığı kapsamlı test sonuçları listesinde karşımıza çıkan Renault Austral, elde ettiği derece ile beklentileri karşılıyor. Austral, yeni standartlar baz alınarak gerçekleştirilen testlerde beş yıldız derecesini eve getiriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault Austral detaylı çarpışma testi sonuçları

Austral için paylaşılan beş yıldız derecesinin detaylarına bakmadan da geçmeyelim. Meraklılarının bildiği üzere Euro NCAP testleri alt başlıkların bileşiminden meydana geliyor. 2022 model yılıyla yeni standartlardaki testlere dahil olan modelin bu kapsamda detaylı test sonuçlarına baktığımızda; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 88, çocuk korumasında yüzde 83, yaya korumasında yüzde 69 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 87 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor. Austral ile ilgili merak ettiğiniz detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video

Paylaş