Sahibini otomatik takip edebilen ilk drone: Iris+ [Video]

11 Eylül 2014 15:50

3D Robotics, sahibini otomatik olarak takip edebilen ilk drone’u üretti. Iris+ drone, “Follow Me” özelliği sayesinde, Android’li cihazıyla dolaşan sahibini adım adım havadan takip edebiliyor.


Iris+, GPS yoluyla sahibini takip etmekle kalmıyor, çekim yaparken üzerindeki motorlu dengeleme aparatı sayesinde, sahibini merkezde tutacak şekilde kamerayı yönetebiliyor. Böylece dağ tırmanışı veya sörf yaparken Iris+, kullanıcısını videonun baş rolüne yerleştiriyor. Ancak Follow Me modunu kullanırken gezilecek yeri iyi seçmekte fayda var. Zira Iris+, herhangi bir kaza önleyici sisteme sahip değil.


Öte yandan Follow Me özelliği dışında, drone GPS yoluyla herhangi bir Mac, Windows, Android, veya Linux cihazdan uzaktan kumanda edilebiliyor. Ayrıca Android sahiplerinin, akıllı cihazlarının ekranına parmaklarıyla çizdiği rotayı, Iris+ sorunsuz bir şekilde takip edebiliyor.


Iris+, üzerindeki yük ve hava şartlarına da bağlı olarak 15 ila 22 dakika uçabiliyor. Şarjı bitmeye yaklaştığında ise kendini otomatik olarak güvenli bir şekilde yere indiriyor.

3D Robotics imzalı Iris+, yurt dışında 750 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Helikopterin GoPro aksiyon kameralı paketleri de mevcut.

VİDEO

Paylaş