Samsung’dan RTX 2080’li oyun bilgisayarı: Notebook Odyssey

07 Ocak 2019 16:00

CES 2019 kapılarını oyun donanımlarıyla açtı. Samsung da dizüstü oyun bilgisayarı pazarındaki savaşa en yeni modeli Samsung Notebook Odyssey ile dahil oluyor.

Oyun pazarındaki önemli isimlerin duyurularının yanı sıra Koreli üretici de bu alandaki ciddiyetini CES 2019 kapsamında tanıttığı Samsung Notebook Odyssey modeli ile göstermeye hazırlanıyor. Daha önce de dizüstü oyun bilgisayarlarıyla karşılaştığımız Samsung’un bu sene pazardaki iddiasını ise artırdığını görüyoruz. Odyssey serisinin yeni üyesi Notebook Odyssey, donanımıyla Alienware, Razer, Asus gibi isimlere meydan okuyor. Yeni nesil ekran kartına geçen modellerden biri olan cihazda RTX 2080 yer alıyor. Samsung özellikle bir model numarası belirtmedi ancak; 8. nesil Intel Core i7’den güç alacak olan cihazda 16 GB RAM yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Oyun canavarı

Model 15,6 inç boyutunda Full HD çözünürlük sunan bir ekranla geliyor. 144 Hz ekran tazeleme oranına sahip cihazda G-Sync desteği yer alıyor. Hafıza tarafında 256 GB NVMe SSD / 1 TB HDD ile karşılaştığımız cihaz 19,9 mm kalınlığıyla göze de hitap etmeyi amaçlıyor. Alüminyum malzemeden üretilen modelin ekranın altındaki kalın çerçevesini görmezden gelebilirseniz, oldukça ince çerçevelere sahip olduğu dahi söylenebilir. Cihazın klavyesinde ise pek çok oyun odaklı dizüstü modelinden alıştığımız kırmızı tema hakim.

Samsung Notebook Odyssey için henüz bir fiyat bilgisi ise ne yazık ki paylaşılmış değil. 2019’un başlarında Amerika’da başlamak üzere Kore ve Çin’de de satışa çıkacağı söylenen modelin ilerleyen zamanlarda seçili ülkelere de ulaştırılacağı kaydediliyor. Şimdilik satışa sunulacak diğer ülkeler konusunda net bir açıklama ise bulunmuyor. Cihazın teknik özelliklerinin tamamına haberin devamında yer alan tablodan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Alienware m17 tanıtımı

Paylaş