Samsung Galaxy S9 ve iPhone X karşılaştırması

27 Şubat 2018 20:15

Samsung’un amiral gemisi telefonu Galaxy S9’un gün ışığına çıkmasının ardından telefonla ilgili tüm detaylara sahip olduk. Özellikle kamera performansıyla fark yaratan Galaxy S9’u geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone X ile karşı karşıya getirdik.

Samsung, Galaxy S9’da F/1.5 ve F/2.4 arasında değişebilen diyafram değeri tercih ediyor. F/1.5 diyafram değeri sayesinde telefonun iPhone X’a kıyasla çok daha aydınlık fotoğraflar çekilebileceğini belirtebilirz. iPhone X’da 12 megapiksellik kameranın F/1.8 diyafram değerine destek verdiğini söyleyelim. Selfie çekimler için Galaxy S9’un ön tarafında F/1.7 diyaframlı 8 megapiksel kamera yer alırken, iPhone X’un ön tarafında F/2.2 diyaframlı 7 megapiksel kamera mevcut. Telefonların ekranlarını karşılaştırdığımızda her iki telefonda da OLED ekran yer aldığını belirtmek istiyoruz. OLED ekran yardımıyla her iki telefonun da canlı ve parlak renkler sunduğunu söyleyelim. Her iki telefondaki ekran boyutu ise 5,8 inç. Ekran çözünürlüğü açısından Galaxy S9’un iPhone X’dan daha iyi olduğunu belirtelim. Telefonlar suya dayanıklı gövdeye sahip olsa da Galaxy S9’un iPhone X’dan daha fazla dayanıklılığa sahip olduğunu ifade edelim.

Galaxy S9’da iPhone X’da olduğu gibi emojilerin hareketlendirilmiş hali olarak karşımıza çıkan AR Emoji adı verilen özellik yer alıyor. Kullanıcıların emoji’lerini yaratmaya imkan tanıyan özellik kişiselleştirmeye de yardımcı oluyor. Apple’ın Animoji olarak adlandırdığı özellikte kullanıcıların kendi emojilerini yaratamayacağını söyleyelim.

Samsung Galaxy S9 ve iPhone X karşı karşıya

Samsung Galaxy S9’u iPhone X’dan ayıran diğer farklara haberin devamındaki tablo üzerinden ulaşabilirsiniz. Samsung Galaxy S9’un tüm detaylarını buraya, iPhone X’un tüm detaylarına ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş