Samsung Galaxy S9 ve iPhone X su altı testinde karşı karşıya [Video]

09 Mart 2018 11:00

Samsung Galaxy S9 pek çok ilgi çekici özelliğe sahip olmasının yanında bir de soya dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. Bu dayanıklılığın ne derece başarılı olduğunu ölçmenin tek yolu ise su altında test etmek. Yakın zamanda hazırlanan video Samsung Galaxy S9 ve iPhone X‘u su altı testinde karşı karşıya getiriyor. Hangisinin bu alanda daha başarılı olduğunu belirliyor.

Bildiğiniz gibi hem S8’in hem de iPhone X’in suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklılığı bulunuyor. 10. yıla özel hazırlanan iPhone modelinin dayanıklılık seviyesi IP67 sertifikası ile tanımlanıyor. Bu da cihazın 1 metre su altında 30 dakika boyunca kalabileceği anlamına geliyor. Samsung Galaxy S9’unki ise bir tık daha iyi, IP68 sertifikası bulunuyor. Peki bu değişiklik ciddi bir fark yaratıyor mu?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EverythingApplePro tarafından hazırlanan video her iki telefonu da uzun süre durağan su altında tutuyor. Başlangıçta hiçbir problem olmasa da, iPhone X’in gövdesine su sızdığı fark ediliyor. Böylece mücadeleden elenerek ayrılıyor. S9’un testi ise bu sefer gölde devam ediyor. İlk beş dakikalık süreç hiçbir problem yaratmazken 20 dakika sınırı aşıldıktan sonra problemler baş gösteriyor. Fakat telefonun bu kadar uzun süre sudan etkilenmemiş olması fazlasıyla etkileyici. Testin ne şekilde ilerlediğini aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Samsung Galaxy S9 ve iPhone X su altı testi

Paylaş