Samsung’un başını ağrıtan büyük katlanabilir ekran sızıntısı

29 Kasım 2018 22:30

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, sadece akıllı telefon üretmiyor. Firma diğer üreticilere satmak adına ekran panelleri de geliştiriyor. İşte bu konuda ciddi bir sızıntının yaşandığı söyleniyor.

Samsung Display, başta Apple olmak üzere birçok üreticiye telefonlarında kullanması için ekran panelleri sağlıyor. Firma özellikle ürettiği OLED ekranlar ile milyar dolar para kazanıyor. Samsung Display ayrıca katlanabilir akıllı telefonlar için de kilit bir noktada bulunuyor. Bu modellerde kullanılacak katlanabilir esnek AMOLED ekranları üreten sayılı isimlerden olan firma, işte bu konuda can sıkan bir sızıntı yaşamış durumda. Samsung OLED ekranların üretiminde kullanılan parçaları hazırlayan bir firmanın 11 çalışanı, şirketin OLED sırlarını Çin’e satmaktan suçlu bulundu. Bu sırlar için ayrı bir sahte şirket kuran bu 11 kişinin, sızdırdıkları sırlar karşılığında tam 13 milyon dolar ödeme aldığı belirtiliyor. Söylendiği kadarıyla Çinlilere satılan bilgiler arasında Samsung fabrikalarında kullanılan ekipmanlar ve esnek OLED panel çizimleri bulunuyor. Bu kişilerin şu an hapiste olduğu ve duruşma zamanlarını beklediği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Display yeni dönemde en çok öne çıkan isim olacak

Firmanın Galax F adını vereceği tahmin edilen ilk katlanabilir akıllı telefon modeli, tekrar hatırlamak adına Infinity Flex adı verilen bir ekran teknolojisi üzerine kuruluyor ve bünyesinde 7,3 inç ve 4,6 inç iki adet ekran taşıyor. 4,6 inç ekran gövdenin dışında yer alıyor. 7,3 inç ekran, 1536×2152 piksel çözünürlük ve 420 ppi değerini sunuyor. 4,6 inç 21:9 ekranın ise 840×1960 piksel çözünürlüğe ve yine 420 ppi değerine sahip olduğu belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

İşte bahsettiğimiz model

Paylaş