Samsung’un “Gear” ailesi için beklenmedik bir planı mı var?

13 Mayıs 2018 15:00

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, birçok ürününü “Gear” takısıyla beraber satışa çıkartıyor. Bu isim artık onun için bir marka haline gelen firma, bu konuda bir değişikliğe mi gidiyor?

Android Police tarafından bulunan bazı marka başvurularında göre şirket Gear takısını geleceğinden silebilir. Şimdiye kadar birden fazla VR başlık dahil birçok giyilebilir ürünü bu marka altında çıkartan firma, gelecekte direkt olarak “Galaxy” takısını kullanacak gibi duruyor. Şirketin yapığı marka başvurularında açıkça “Galaxy Watch” ve “Galaxy Fit” isimleri karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi Galaxy takısını sadece akıllı telefonlarında kullanan firma, bunu gelecekte genişletecek izlenimi yaratıyor. Elbette bu markaları sadece isimleri korumak için de kayıtlamış olabileceği belirtilen firmanın, yine de böyle bir adım atabileceği söyleniyor. Gear ile Galaxy “giyilebilir ürünleri” farklı kategorilere koyabileceği konuşulan şirket, kafaları biraz karıştıracak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung’un en yeni giyilebilir akıllı cihazı Gear S4 olacak

Model numarası SM-R800 olan saat, söylendiği kadarıyla “Galileo” kod adını taşıyor. İki farklı boyutta hazırlandığı belirtilen saat, LTE bağlantıya da sahip olacak deniyor. Mevcut en güçlü donanımlar ve yuvarlak tasarımla geleceği belirtilen saatin, derin uygu takibi gibi özelliklerinin de olacağı belirtiliyor. Önceki aylarda duyduğumuz kadarıyla saat, tansiyon ölçme gibi çok önemli bir özelliğe de sahip olacak. Samsung’un en son aldığı patente bakıldığında tansiyon ölçme işleminin kalp atış hızı ölçümünde olduğu gibi olacağı söyleniyor. Bunun için Samsung’un LED ışıklarından yararlanacağı dile getiriliyor. Ek olarak saatin kayışında entegre bir pil bulunacağı da iddia ediliyor. Saate gücünü ise yeni tanıtılacak Snapdragon Wear 3100 işlemcinin vermesi bekleniyor.

İlgili Video

Modüler akıllı saat

Paylaş