Seri üretime geçecek mi? Volkswagen’de Atlas Tanoak bilmecesi

08 Ağustos 2018 16:00

Volkswagen Amerika’nın patronu Hinrich Woebcken, Atlas Tanoak için gireceği pickup pazarındaki zorlukları ve çekincelerini dile getiren açıklamalarda bulundu.

Amarok ile dahil olduğu pickup sınıfında kısa sürede adını en üst sıralara yazdırmayı başaran Volkswagen, geçtiğimiz mart ayında çok ciddi bir sürprizle karşımıza çıktı. New York Otomobil Fuarı kapsamında Atlas Tanoak adını verdiği yepyeni bir pickup modelinin tanıtımını gerçekleştiren marka, katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldı. Üzerinde barındırdığı tasarım detayları ve üretime hazır halde bir görüntü sergileyen kokpitiyle aklımızda yer edinen modelin teknik detaylarının dahi net bir şekilde verilmesi dikkatlerden kaçmamıştı. Aradan geçen 5 aylık zaman diliminin ardından Volkswagen cephesinin sessizliğine büründüğü proje görünüşe göre hala büyük soru işaretleri barındırıyor. Kullanıcı cephesinde de büyük beklenti yaratan pickup modeliyle ilgili açıklamalarda bulunan Volkswagen Amerika’nın patronu Hinrich Woebcken, konuyla ilgili net bir karara varılamadığını dile getirdi.

Amerika çekincesi

Tanoak’tan aldıkları geri dönüşlerden memnun olmalarına rağmen, Amerika pazarı Volkswagen içerisinde bazı tedirginlikleri de beraberinde getiriyor. Buna paralel olarak yaptığı açıklamasında; “Amerika pazarında kelimenin tam anlamıyla daha fazla Amerikan olmak istiyoruz. Tanoak projemiz de bu felsefeye uyuyor diyebilirim. Lakin burada dikkatlice analiz yapılmadan bir karar verilmemeli. Çünkü Amerikalı üreticilerin ciddi oranda hakim olduğu ve alıcıların da daha bunlara yöneldiği bir pazardan bahsediyoruz.” diyen Woebcken henüz karar aşamasına geçemediklerini ifade etti. Kaputunun altındaki 3,6 litre hacimli V6 makineyle 276 beygirlik güç ve 360 Nm tork değerleriyle asfalta inen Atlas Tanoak bir süre daha gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.

Paylaş