Sony’den süper ses çözünürlüğü sunan hoparlör serisi

19 Mart 2014 21:00


Sony bugün yeni bir kablosuz hoparlör serisini görücüye çıkardı. Üç modelin bulunduğu SRS serisindeki en üst model olan SRS-X9, üstün ses kalitesi beklentisindeki odyofillere hitap eden yüksek çözünürlüklü ses desteği sağlıyor.

Toplam 154 W ses çıkış gücü vadeden “ultra premium” SRS-X9 modeli, Bluetooth 3.0 ve 802.11b/g Wi-Fi bağlantı desteğine sahip. Sony’nin kendi geliştirdiği ClearAudio+ ve Digital Sound Enhancement Engine (Dijital Ses İyileştirme Motoru) ses teknolojileriyle özel ses çıkış modları sunan hoparlör, 24-bit/192 kHz çözünürlüğe kadar kayıpsız FLAC desteğine sahip; böylece sesin analogdan dijitale dönüştürülmesi sırasında daha az kayıp yaşanıyor. Cihaz ayrıca yüksek çözünürlüklü WAV dosyalarına ek olarak AAC ve MP3 dosyalarını destekliyor. Bi-amp konfigürasyona sahip S-Master dijital yükselticiler cihazın 2 W gücündeki iki tweeter’ına ek olarak, 25 W super tweeter’a, bir çift 25 W midrange hoparlöre ve iki 25 W subwoofer’a güç sağlıyor. Serinin en güçlüsü SRS-X9, 699,99 dolardan satışa sunuldu.


SRS-X7 ve SRS-X5 modelleri ise yüksek çözünürlüklü ses desteği sağlamıyor. Sahip oldukları Li-ion pillerle 6 ila 8 saat kablosuz olarak çalışabilen bu iki modelden sadece birinde (X7) Wi-Fi desteği bulunurken, iki model de Bluetooth desteğiyle geliyor. Ancak X7 ve X5’in fiyatları da özellik farkını yansıtacak şekilde ayarlanmış; Sony X7 için 299,99, X5 içinse 199,99 dolalık fiyat etiketi belirlemiş.

Paylaş